Inför Tyringe: "Behöver inte ändra något"

3–5 mot Dalen, 2–4 mot Borås och 5–6 efter övertid mot Mörrum. Avståndet till tabelltvåan Kalmar har minskat till fem poäng.

Tidigare möten mellan Vimmerby och Tyringe den här säsongen har slutat med tre VH-segrar och en förlust efter straffläggning.

Tidigare möten mellan Vimmerby och Tyringe den här säsongen har slutat med tre VH-segrar och en förlust efter straffläggning.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2020-02-07 07:00

Nu väntar en grymt viktig hemmamatch mot Tyringe för Vimmerby Hockey. 

Tio raka segrar i fortsättningsserien. Men till slut kom förlusten. Och i enlighet med den klassiska ketchupeffekten kom en till. Och ytterligare en. Men Phil Horsky menar att det fortfarande finns mycket positivt att ta med sig från de senaste matcherna. 

– Jag har snackat mycket med grabbarna så de förstår att de har gjort det bra. Vi behöver inte ändra något. 

Samtidigt finns det ett revanschsug hos Vimmerby. 

– Efter tre förluster vill vi bevisa motsatsen. Vi har haft otur och det har gått emot, nu ska vi visa att vi kan bättre. Samtidigt gillade jag vad jag såg de senaste matcherna. Vi hade attityd och struktur, men disciplinen måste vi förbättra. Vi gjorde fem mål mot Mörrum och tar med oss mycket positivt, förklarar VH-tränaren Phil Horsky. 

Under fredagkvällen kan Vimmerby revanschera sig från poängtappen, när de får besök av Tyringe. Motståndaren ligger sist i vårserien med bara sex inspelade poäng. VH-tränaren poängterar att det ändå är en tuff match.

– De spelar mycket bättre sedan Magnus Rahm tog över (efter att huvudtränaren Joakim Andersson tog timeout). Det är strukturerat och de spelar bra. De vann i Borås. Jag har inte hunnit se Kalmarmatchen, men vad jag sett av Tyringe har de bra struktur och bra fart i skridskoåkningen. De har inget att förlora. 

Phil vill dock inte fokusera på Tyringe, utan det egna laget.

– Vi fokuserar på vårt spel och det vi har gjort bra i de senaste matcherna. Det gäller att vi är på tårna från början och har tålamod, avslutar tränaren. 

Christoffer Rasch, som missade Mörrummatchen på grund av sjukdom, är tillbaka i laget. Max Popovic, som har en lätt hjärnskakning, saknas dock fortfarande. Tomas Rydén kommer vakta kassen.

Vi liverapporterar fredagskvällens match, som börjar 19:00. 

Phil Horsky tycker att hans lag har sett bra ut, trots poängtappen på slutet.
Phil Horsky tycker att hans lag har sett bra ut, trots poängtappen på slutet.
Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!