Inför VH-premiären: "Det är nu vi sätter ramarna"

På fredag kväll går Vimmerby Hockey in i nästa fas av försäsongen. "Jag är väldigt nöjd med de första veckorna", säger tränaren Phil Horsky inför premiärmatchen mot Kalmar HC.

Hittills har Vimmerby Hockey haft åtta träningspass på is. På fredag spelas den första träningsmatchen.

Hittills har Vimmerby Hockey haft åtta träningspass på is. På fredag spelas den första träningsmatchen.

Foto: Michael Nordin

Ishockey2020-08-20 09:30

Vimmerby Hockey kickade igång årets säsong den 3 augusti. Det har varit mycket fysträning på schemat – både på och utanför isen.

– Vi har valt att köra hårt från början. Sedan kommer det återhämtningsperioder senare under försäsongen, säger Phil Horsky.

Han hyllar spelarnas inställning.

– Jag är väldigt positiv måste jag säga. Det känns riktigt kul att jobba med den här gruppen. Spelarna har rätt attityd.

De senaste träningarna har det blivit mer och mer teori.

– Nu har vi börjat med försvarsspelet. Jag har mina punkter som jag brukar gå igenom, bland annat hur vi ska agera vid tekningar i egen zon, säger Horsky.

Han tillägger:

– Det är en fördel att jag har varit här i två säsonger tidigare. Flera av spelarna vet redan vad som gäller och coachar de nya killarna. Jag är imponerad av hur de hjälper varandra. Det tyder på en bra gruppdynamik. Dessutom har jag jättebra hjälp av de två assisterande tränarna som också har jobbat med mig tidigare.

Är det något speciellt du vill se mot Kalmar?

– Främst blir det fokus på spelet utan puck. Jag vill att vi ligger rätt i positionsspelet. Sedan handlar det om att driva mot kassen från början, röra på fötterna, ha korta byten och prata med varandra. Det är nu vi sätter ramarna för hur vi ska uppträda resten av säsongen. Hur det ser ut spelmässigt är inte så viktigt. Det finns gott om tid att justera det.

Vimmerby Hockey har planerat in sju träningsmatcher före seriepremiären den 4 oktober.

Alla spelare är tillgängliga mot Kalmar. Även den unga trion Adam Lindblad, Martin Holmstrand och Olle Engqvist – som har tränat med A-truppen under augusti – kommer få speltid på fredag.

Den nye kanadensaren Todd Winder väntas anlända till Vimmerby i början av september.

– Jag har haft två längre samtal med honom och det känns väldigt bra. Det är en kille med bra attityd, som vet vad han vill. Av det jag sett på video gillar jag hans skridskoåkning och förmåga att gå direkt på mål. Hans skott ser riktigt bra ut, säger Phil Horsky.

* Ni kan följa fredagens match mellan Vimmerby och Kalmar på vår sajt, www.vimmerbytidning.se. Rapporteringen startar 18:45.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!