Inga derbyfester i kvalet

Sent i måndags kväll bestämdes det vilka lag Vimmerby Hockey ställs mot i kvalet till division ett. Det blir Sunne, Grums och antingen Karlskoga eller Nor IK beroende på hur det går i playoff.

Ishockey2011-03-02 07:34

Sorry alla hockeyfans som sett fram mot hyperspännande derbymöten mot Västerviks IK. Så blir det inte.
- Det är lite tråkigt. Det hade varit kul att spela mot Västervik, säger Vimmerbys assisterande tränare Nicklas Oscarsson.
- Det var inga konstigheter egentligen. Vi har ett regelverk som reglerar i vilka kvalgrupper man hamnar, säger Stig Andersson i tävlingskommitten för region syd.
- Sen kan man kanske tycka att det är märkligt att inte Vimmerby och Västervik kommer i samma grupp med tanke på det geografiska läget.
Har ni fått några önskemål om att de ska möta varandra i kvalet?
- Det var någon som hörde av sig från Västervik, som tyckte att vi skulle se till så att de och Vimmerby kom i samma grupp, men vi har inte fått in någon motion eller så. Det står klart och tydligt i regelverket vad som gäller.

Sunne har förstärkt
Enligt Nicklas Oscarsson spelar det ingen större roll vilken kvalgrupp Vimmerby hamnar i:
- Vi måste slå alla lag ändå.
Inte riktigt va...?
- Nej, kanske inte. De två första lagen går ju vidare.
Vad vet ni om motståndarna?
- Det är klart att vi har sämre koll på lagen vi ska möta, än om vi hamnat i den södra gruppen. Sunne blev ju femma i division ett E och Grums vann sin division två-serie. Jag har hört att Sunne har förstärkt med ett par spelare.
Vem Vimmerbys tredje motståndare blir är inte klart, då Karlskoga och Nor möts i playoff. Karlskoga vann klart (8-0) den första matchen och kan säkra avancemang till kvalet redan i kväll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!