Inga kanelbullar i kväll

Hjärnornas kamp är redan i full gång inför kvällens superderby i Hockeyallsvenskan. Seriens målgladaste lag Västerviks IK tar emot det målsnålaste, IK Oskarshamn i det första derbyt lagen emellan på nästan 20 år. – Intresset för matchen är ju enormt, det pratas hockey överallt, och det ska bli jättekul att få spela inför fullsatta läktare, säger båda lagens tränare.

Mattias Karlin inför kvällens derbymatch mot Oskarshamn: ”De kommer att värna om defensiven i första hand”. Foto: Ossian Mathiasson

Mattias Karlin inför kvällens derbymatch mot Oskarshamn: ”De kommer att värna om defensiven i första hand”. Foto: Ossian Mathiasson

Foto:

Ishockey2016-10-14 09:00

VIK–tränaren Mattias Karlin är imponerad av Oskarshamns försvarsspel i säsongsupptakten. Och IKO–tränaren Fredrik Söderström (lilla bilen) är tvärtom imponerad av Västerviks anfallsspel.

– De har bra driv och tryck i offensiven, vi måste försöka att dra ner på tempot för att få stopp på VIK i anfallszon, säger Söderström.

Nykomlingen Västervik, sensationell serieledare, har öst i mål i serieupptakten. 36 mål på nio matcher är den överlägset bästa noteringen i Hockeyallsvenskan.

För Oskarshamn har det gått betydligt tyngre. Laget har den sämsta offensiven i serien med bara 15 kassar så här långt. Senast blev det 0–4 hemma mot Pantern.

Långtidsskador

– Det kan bli så där ibland. Vi vet ändå vart vi har Oskarshamn, det är ett bra lag framförallt defensivt (18 insläppta), säger VIK–tränaren Mattias Karlin.

När det gäller den trubbiga offensiven så har det sin förklaring, menar Söderström:

– Vi har ju långtidsskador både på Hagelin (Joakim) och på Anton Karlsson, det har påverkat så klart. Annars så tycker jag faktiskt att vår inledning har varit okej. Vi har varit tighta bakåt, frånsett andra perioden mot Pantern senast som var ett riktigt magplask med fyra insläppta.

Ingen vanlig match

De båda tränarna är givetvis fullt medvetna om att det här inte är någon vanlig match. Och de pratar om superderbyt med ord som ”känslor, passion, vilja och hjärta”.

– Det kommer nog att bli mer fysiskt än vanligt, mycket kamp, där stämningen på läktarna kommer att elda på spelarna.

– Jag tror att Oskarshamn kommer att värna om defensiven i första hand och att vi kommer att ha mer puck, säger Karlin.

Inga bullar den här gången

Fredrik Söderström och Mattias Karlin är båda inne på sjätte säsongen som tränare i respektive klubb, och de har en god relation med varandra.

– Vanligtvis skulle jag ta med en påse kanelbullar till Mattias, men inte den här gången. Det här är ett derby som vi båda vill vinna. En fika får vi ta vid något annat tillfälle...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!