Ingen final för Småkronorna

De regerande världsmästarna i U18-VM i ishockey får åka hem utan en ny guldmedalj från mästerskapet i Frisco, Texas. Småkronorna förlorade semifinalen mot Kanada med 1–8.

Småkronorna förlorade semifinalen i U18-VM mot Kanada. Arkivbild.

Småkronorna förlorade semifinalen i U18-VM mot Kanada. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockey2021-05-06 05:53

Det svenska laget hade lyckats resa sig efter 1–12 mot Kanada i gruppspelet och besegrade USA i kvartsfinal (5–2). Men efter två starka perioder i semin tog det roliga slut.

De övermäktiga kanadensarna ledde då, efter 40 minuters spel, med "bara" 2–1, efter ett svenskt mål av Isak Rosén. Skulle de blågula kunna skrälla? Nej, i slutperioden var Kanada helt överlägset och smällde in sex mål.

"Vi spelade ganska bra defensivt i två perioder. De fick till en massa skott men det var aldrig riktigt farligt", säger Sveriges förbundskapten Anders Eriksén till Internationella hockeyförbundets hemsida, och fortsätter:

"Vi hade en bra chans i första perioden när det stod 0–0, när (Arvid Eljas) träffade stolpen och sedan en annan bra möjlighet i andra. Om vi hade lyckats vara ett eller två mål upp hade det kunnat sluta annorlunda. Men deras tidiga mål i tredje perioden var förödande för oss".

Småkronorna får i bronsmatchen möta ett Finland som sin semifinal var nära att hämta in 2–5 mot Ryssland. Den matchen slutade 6–5 till Ryssland, som alltså får ta sig an Kanada i finalen. De båda matcherna spelas natten till fredag, svensk tid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!