Ingen historisk serieseger för VH

Vimmerby hade chans att vinna division ett. Vad hände? Jo, laget svarade för ett rejält bottennapp. - Jag är riktigt besviken. Det här var kanske säsongens sämsta match, säger tränaren Tommy Sandlin efter 2-3 mot Mariestad.

Rejäl smäll. Vimmerby Hockey föll tungt mot Mariestad med 3-2 och gick därmed miste om seriesegern.

Rejäl smäll. Vimmerby Hockey föll tungt mot Mariestad med 3-2 och gick därmed miste om seriesegern.

Foto:

Ishockey2013-12-12 07:20


Det var upplagt för ett historiskt ögonblick. Seger mot Mariestad och VH hade stått som serievinnare. Så blev det inte. När slutsignalen ljöd kunde vi istället konstatera att Vimmerby inte alls kom upp i den standard som laget haft under större delen av grundserien.
- Det känns inte alls bra att vi lät det här rinna oss ur händerna, säger en mycket lågmäld VH-tränare.
Vad var det som gick snett?
- Vi transporterade för mycket puck, vi väljer oftast de svåra alternativen, vi är trubbiga i anfallsspelet och jobbar inte klart situationerna i försvarsspelet, säger Sandlin och suckar.

Vände och vann
Nu var det inte så att Mariestad var särskilt mycket bättre än VH i den här matchen. Inte alls. Det var en match som kunde ha slutat hur som helst. Vimmerby var också länge i förarsätet och hade ledning med 2-1 i den tredje perioden och hade läge att utöka till 3-1 i powerplay. Istället tappade Jakob Karlsson pucken vid offensiv blå, Mariestad kontrade blixtsnabbt, kom två mot en och Jonas Pontusson krutade in 2-2. Kort senare kom också segermålet. Unge Filip Andersson styrde in sitt första A-lagsmål och sänkte VH:s segerchanser.
- Det här tar vi med oss inför Allettan. Det var skönt att vinna borta mot Vimmerby, säger gästernas tränare Staffan Lundh.
Förra mötet i Vimmerby ishall slutade 9-1 till VH.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!