"Ingen katastrof om vi inte tar oss till Allettan"

Förra säsongen gjorde man stor succé. Nu riskerar Halmstad Hammers att missa Allettan. I ödesmatchen mot Vimmerby Hockey är man piskade att vinna för att ha allt i egna händer i sin sista match. "Det är ett rafflande krig mellan oss", konstaterar Fredrik Johansson, tränare för Hammers.

Fredrik Johansson, tränare i Halmstad Hammers, tror på en tuff match mot Vimmerby.

Fredrik Johansson, tränare i Halmstad Hammers, tror på en tuff match mot Vimmerby.

Foto: Montage

Ishockey2021-01-01 19:30

Det har sannerligen varit en speciell hockeysäsong hittills – och den är inte över på långa vägar. Grundserien i den södra Hockeyettan ska spelas färdigt de närmaste dagarna och frågan på allas läppar är vilka lag som går till Allettan. 

Halmstad Hammers är ett av lagen som vill dit och som har chansen. Vimmerby Hockey är ett annat. Inför söndagens match mellan lagen har båda förlustmatcher i ryggen.

– En jäkligt viktig match för båda lagen. Jag trodde faktiskt inte att vi skulle få en andra chans och att Vimmerby skulle torska mot Kalmar. Det är ett rafflande krig mellan oss och det är ju fruktansvärt tajt i den här serien, säger Halmstads tränare Fredrik Johansson.

Vad blir viktigast för er del mot Vimmerby?

– Det gäller att minimera sina misstag och ta vara på boxplay och powerplay. Sen är det tävlan. Det är inte alltid det blir play off-stuk på matcherna i grundserien och det kommer nog inte vara skönspelet som blir nyckeln. Det blir kanske mer kamp och vilja som avgör. Man måste välkomna det här pressade läget, annars kan man lika gärna skita i det. 

Hammers tog sig till en avgörande Hockeyettan-final förra säsongen men föll där mot Väsby. Sedan åkte man ut i play off 2 mot Tranås. Den här säsongen riskerar man att inte ens gå till Allettan. 

Vad hade det betytt för er att inte gå till Allettan?

– Jag vill inte säga att det är en katastrof. Det har varit en skum säsong för alla lag och titta bara på hur det har sett ut. När vi var i form så fick vi corona i laget och fick pausa, säger Johansson och fortsätter:

– Det är klart att vi vill dit, men om vi tittar på faktumet att det inte är någon publik och att det förmodligen inte kommer vara det under resten av säsongen så innebär Allettan en massa kostnader också.

Hur ser truppläget ut inför matchen på söndag?

– Vi har i stort sett alla tillgängliga. Det är bara en back som har sviter efter covid-19.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!