Ingen lycka för VIK på Hovet

Segersviten stannade på tre för Västerviks IK denna gång. När laget gästade AIK på Hovet under söndagen vann hemmalaget fullt logiskt med 5-1.

Ishockey2017-11-19 17:20

Och det topptippade AIK var, sett över 60 minuters ishockey, det klart vassare laget. Något som också avspeglades i skottstatistiken. Efter två perioder ledde AIK skotten med hela 30-7.

VIK:s powerplay fick utdelning i det sjätte försöket, när Lukas Löfquist prickade målet, framspelad av Dan Pettersson och Conny Strömberg. Det skapade viss nerv men när VIK-spelarna fortsatte åka till botbänken kunde AIK genom två mål i numerärt överläge döda matchen.

Resultatet innebär att VIK står kvar på blott en seger på bortaplan.

Fakta och plusbetyg:

AIK Hockey – Västerviks IK 5-1 (1-0 2-0, 2-1)

Hovet

HockeyAllsvenskan, omgång 20

Första perioden: 1-0 (11:09) Anton Holm (Filip Windlert, Christian Sandberg)

Andra perioden: 2-0 (03:20) Eric Castonguay, 3-0 (11:51) Jens Jakobs (straffslag)

Tredje perioden: 3-1 (05:17) Lukas Löfquist (Dan Pettersson, Conny Strömberg), spel 5 mot 4, 4-1 (11:12) Clay Wilson (Kalle Jellvert, Jens Jakobs) spel 5 mot 4, 5-1 (12:36) Jesper Frödén (Eric Castonguay, Clay Wilson) spel 5 mot 4

Skott: 10-3, 20-4, 12-10

Utvisningar: AIK 7x2 min, VIK 9x2 min

Domare: Wolmer Edqvist