Ingen oro trots måltorkan: "Gör mycket bra saker"

Vimmerby Hockey har tre kamper av "måstematch-karaktär" den här veckan. Först ut är Huddinge borta på onsdagen. "Vi vaskar om lite i laget. Bland annat i power play-formationerna", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Robin Christoffersson är tillbaka i målet för VH mot Huddinge.

Robin Christoffersson är tillbaka i målet för VH mot Huddinge.

Foto: Torbjörn Allvin

Ishockey2022-02-02 09:00

Efter att ha tittat igenom videosekvenser från Vimmerbys senaste match mot Hanviken hemma har VH-tränaren sin analys klar.

– Känslan är den samma som direkt efter matchen. Vi gör inte mål på våra chanser, men det är ingen idé att tjata om det. Vi kan ändå ta med oss att vi gör mycket saker bra. Jag tycker att vi har stärkt defensiven väsentligt på sistone och släpper till förre skott. Dessutom har vi ett bra eget spel med puck. Det vore värre om inget i spelet klaffade. Därför känner jag ingen oro, säger Lundh som i regel ägnar en hel del tid åt att kolla igenom matcherna i efterhand.

– Jag ser sällan hela matcher, men vissa situationer som baklängesmål är bra att se om. Man missar många detaljer från båset.

En åtgärd som tränaren gjort inför kommande matcher för att försöka öka på målskörden är att vaska om i formationerna.

– Det är väldigt stor skillnad på effektiviteten i power play nu jämfört med i höstas. Därför har vi justerat en del i uppställningarna där. Kan vi hitta rätt och få ett mål eller två extra den vägen kan det vara skillnaden mellan att vinna eller förlora en match.

Huddinge vann det senaste mötet i Vimmerby med 3–2 och är fyra poäng före VH i tabellen.

– De har ett par spelskickliga forwards som vi får se upp med.

Robin Christoffersson ersätter Gustav Bågenvik i mål mot Huddinge. Gustav Jansson går också in i laget på bekostnad av Olle Söderlund.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!