Ingen vidare VIK-insats: "Vi var inte alls påslagna"

I 51 omgångar har vi unisont tokhyllat Västerviks IK. Då får de faktiskt stå ut med lite skit efter den 52:a och sista. – Haha. Ja, det är nog rätt. I dag var vi inte alls påslagna, säger tränaren Mattias Karlin efter kvällens 5-3-förlust borta mot Tingsryd.

Victor Lindman var bäst i Västerviks IK.

Victor Lindman var bäst i Västerviks IK.

Foto:

Ishockey2017-03-03 21:54

Nåja. Den sista omgången var väl kanske inte den allra viktigaste för Västerviks IK:s del. Och nu löste det sig ju i alla fall.

För tack vare oväntad hjälp från Södertälje, som besegrade Pantern med 2-1, lyckades VIK bärga tredjeplatsen i HockeyAllsvenskan. Därmed inleder man den kommande slutspelsserien på bästa sätt – med tre bonuspoäng och en garanti om att spela tre av seriens fem matcher i hemmahallen.

På måndag börjar slutspelsserien – för Västerviks del med hemmamatch mot seriefyran (tvåan i slutspelsserien) Pantern. Och jösses vilken viktig match det är direkt. För då står Västervik alltså på tre poäng. Pantern har två och Timrå en poäng. Trion Tingsryd, AIK och Almtuna inleder med noll.

Ha då också i åtanke att detta är en enkelserie (fem omgångar) och att det endast är seriesegraren som fortsätter färden mot SHL.

– Om det går som vi vill så har vi fyra poängs marginal till Pantern redan efter den första omgången, så visst är det en oerhört viktig match direkt, säger Karlin.

Gårdagskvällens tillställning mot Tingsryd var energilös och oinspirerad. Den avgjordes i mitten av mittperioden då ett betydligt hetare Tingsryd gick från 2-2 till 5-2 på några ynka minuter. Därefter var VIK aldrig nära.

Matchbilden var kanske inte helt oväntad?
– Nej, vi var inte påslagna alls. Och då är den här sporten svår, menar Karlin.

– Sedan var det ju så att vi visste väldigt tidigt att Pantern hade förlorat. Den matchen var slut när vi fortfarande var i inledningen av den tredje perioden. Det gjorde väl sitt till på slutet.

Samtidigt ser Karlin framåt och menar att det viktigaste med gårdagskvällen var att inte dra på sig några skador.
– Vi får vara glada för det. Samt att vi går in i slutspelsserien som serieledare. Nu ser vi bara framåt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!