Inget rekord för Skellefteå – supersviten bröts

Skellefteå kunde ta sin 17:e raka seger och sätta ett nytt SHL-rekord. Men den mäktiga sviten tog slut efter 1–3 i Oskarshamn. –Jag ville fan vara ett svin och förstöra för Skellefteå, säger Oskarshamns målvakt Tim Juel till C More.

Filip Sandbergs Skellefteå förlorade mot Oskarshamn. Arkivbild.

Ishockey2023-01-05 21:19

Efter sex raka förluster i oktober satte man sig ner i Skellefteå och analyserade vad som inte fungerade. Sedan dess hade laget tagit 16 raka segrar vilket tangerade Färjestads över 20 år gamla grundserierekord i antal segrar i följd.

Förhoppningen för den väloljade västerbottniska segermaskinen var att åka ner till Oskarshamn och plocka sin 17:e raka seger.

Gästerna tog också ledningen genom Tom Kühnhackl i den första perioden. Men Oskarshamn gjorde två snabba mål i mittenakten genom Johan Johnsson följt av skyttekungen Antti Suomela en minut senare.

Skellefteå gjorde vad de kunde för att kvittera i ett försök att hålla segersviten intakt, det kan man inte klandra de för. Men Tim Juel spikade igen i kassen och svarade bland annat för en jätteräddning på Andreas Wingerlis närskott med minuten kvar.

Juel räddade totalt 41 skott, Oskarshamn vann med 3–1 och därmed blir det inget segerrekord för Skellefteå.

– När det är ett rekord på spel har vi allt att vinna. Alla förväntar sig att Skellefteå ska vinna på något sätt och det är vi mot alla-mentaliteten, säger Juel.

Skellefteås Pär Lindholm:

– Det är lite orättvist hur matchen slutade. Vi krigade på bra, skapade lägen men vi får inte in pucken, säger Lindholm.