VH kunde inte hota serieledarna

Serieledande Nybro på bortais blev en för tuff uppgift för Vimmerby Hockey. Nybro vann med 6–1.

Nybro jublar över mål.

Ishockey2022-02-11 21:17

Efter en jämn inledning small det två gånger om på kort tid bakom Robin Christoffersson i Vimmerbymålet. Då såg det jobbigt ut för VH som hade svårt att skapa något framåt själva. En klar uppryckning mot slutet av perioden gjorde att de fick till den viktiga reduceringen. Ludvig Vännström tog chansen när han snappade upp en förlupen puck och gjorde 2–1.

I andra skaffade sig hemmalaget tidigt ett tydligare spelmässigt övertag. Det ledde till två snabba mål i mitten av perioden. Med tre mål att gå på öste Nybro på framåt och gav VH få möjligheter att sticka upp och skapa chanser.

Gästerna började piggt i tredje, men fick ge upp alla tankar på en upphämtning när Nybro fick till två snabba mål till. På slutet visade Vimmerbyspelarna frustration och drog på sig utvisningar. De lyckades ändå hålla tätt i box play, men segern för Nybro blev odiskutabel.

Målen:

Första perioden: 1–0 (07.25) Janne Väyrynänen, 2–0 (08.12) Juho Liuksiala, 2–1 (16.23) Ludvig Vännström (Niki Koskinen).

Andra perioden: 3–1 (27.52) Markus Ruuskanen, 4–1 (30.13) Janne Väyrynänen.

Tredje perioden: 5–1 (45.30) Fredrik Strömgren, 6–1 (49.05) Markus Ruuskanen