Inget stoppar Vimmerby Hockey nu

Med fem minuter kvar frälste Markus Modigs Vimmerby i seriefinalen mot Huddinge. VH vann med 3-2 efter en stark prestation.

Vimmerbyjubel efter 1-0-målet. VH vann seriefinalen med 3-2.

Ishockey2018-01-14 17:13

Ett formstarkt Vimmerby inledde bra och helt  respektlöst mot serieledande Huddinge. VH fick precis matchen dit de ville.

Stockholmarna hade svårt att hitta rätt mot ett aggressivt och smart spelande hemmalag. VH-målvakten Jonatan Ståhlberg hade en synnerligen behaglig förstaperiod. Huddinge lyckades bara skjuta två (!) skott på mål. Vimmerby ägde första 20 och gick full rättvist till vila med 1-0 i ryggen. Huddingemålvakten Daniel Fahlström släppte enkelt retur på ett skott i slutet, Sebastian Åkesson höll sig framme och rakade in matchens första mål.

I mittperioden kom Huddinge ut som ett annat lag och satte omedelbart press på VH. Det betalade sig. Efter ett enkelt pucktapp, hittade Henrik Nyberg rätt och snärtade snyggt in kvitteringen. Detta blott 18 sekunder in i perioden.

Vimmerby  repade mod och på en snabbt iscensatt kontring kom 2-1. Hampus Harlestam väntade och väntade. I precis rätt läge passade han framstormande Pontus Johansson, som stötte pucken i nät.

Men... återigen skulle Huddinge kvittera. VH drog på sig två utvisningar på kort tid, vilket gästerna utnyttjade på bästa sätt. I spel fem mot tre kom 2-2 i slutet av perioden. Spelmässigt var det Huddinge som var bäst i andra akten.

Tredje blev ett ställningskrig, där Huddinge hade mer puck och också skapade de klart bästa chanserna. Huddinge fick också ett mål bortdömt. VH hade svårt att skapa lägen, men det var Vimmerby som vann seriefinalen. Markus Modigs tråcklade sig igenom på högerkanten och lyckades få pucken i mål efter en soloprestation.

VH höll undan i slutminuterna och tog ännu en seger i Allettan.

Vimmerby-Huddinge: 3-2 (1-0, 1-2, 1-0)
Första perioden: 1-0 (17.54( Sebastian Åkesson (Anton Carlsson, Robin Höglund).
Andra perioden: 1-1 (20.18) Henrik Nyberg, 2-1 (23.51) Pontus Johansson (Hampus Harlestam, Dennis Fröland). 2-2 (39.04) Dennis Lundström (Martin Eklund, Henrik Nyberg), spel 5/3.
Tredje perioden: 3-2 (56.22) Markus Modigs.
Utvisningar VH: 6x2. Huddinge: 2x2.
Skott: 15-2, 8-17, 8-9