Inget trendbrott för Västerviks IK

Västerviks IK är i stort poängbehov – men de kammade noll i den viktiga bortamatchen mot Almtuna.

Ishockey2018-02-14 20:09

Mötet i Gränbyhallen slutade 2-1 till hemmalaget. Ni som kan er hockeystatistik vet att Västervik brukar ha det tufft i Uppsala. Det här var faktiskt lagets femte raka bortaförlust mot just Almtuna.

VIK fick jobba i uppförsbacke under större delen av matchen. Efter drygt elva minuters spel stod det 2-0 på resultattavlan. Första målet kom till efter en målvaktsretur – och det andra var ett mäktigt slagskott ett par meter innanför blålinjen.

Den ledningen släppte aldrig Almtuna.

Västervik hade en del fina reduceringslägen, men den rätta skärpan saknades. Bland annat brände Oskar Drugge och Jacob Tenemyr varsitt friläge i slutet av den andra perioden.

Med drygt två minuter spräckte Alexander Wiklund VIK:s målnolla, i spel sex-mot fyra. Men närmare än så kom inte gästerna.

Förlusten innebär att VIK är kvar under kvalstrecket med sju omgångar kvar. Det är en poäng upp till Troja/Ljungby på säker mark.

Almtuna-VIK 2-1 (2-0, 0-0, 0-1)
Första perioden: 1-0 (05:59) Albin Lundin (Victor Aronsson, Masi Marjamäki), 2-0 (11:15) Gustav Lindström (Oscar Pentler)
Tredje perioden: 2-1 (57:54) Alexander Wiklund (Patrik Blomberg, Oskar Carlsson) i spel sex-mot-fyra
Skott: 18-25 (8-7, 6-6, 4-12)
Utvisningar, Almtuna: 4x2 min, VIK: 2x2 min
Publik: 1 028