VH räckte inte till i derbyt mot Kalmar

Vimmerby Hockey lyckades inte bygga vidare på den starka insatsen i onsdags. På fredagen blev det förlust (1–3) hemma mot Kalmar HC.

Kalmar jublar efter ett av sina tre mål mot VH.

Ishockey2022-02-04 21:04

Vimmerby Hockey kom till fredagens hemmamatch mot Kalmar i den södra Allettan med positiva vibbar. Självförtroendet hade fått sig en rejäl skjuts efter onsdagens 9–2-seger mot Huddinge.

Riktigt så målrikt skulle det inte bli mot länsrivalen från Kalmar.

Den första perioden såg länge ut att sluta mållös, efter att ha präglats av mycket kamp. VH hade ett par vassa chanser, precis som gästerna. Och det var KHC som fick jubla först. I den 17:e minuten stod Jesper Sellin rätt och styrde snyggt in pucken bakom Robin Christoffersson i VH:s mål.

Kalmar var även mycket nära att utöka ledningen i upptakten på den andra perioden. Robin Christoffersson i VH-målet klev då fram och räddade hemmalaget. Fem minuter in i perioden fick Måns Krämer fri gata att vandra fram och skjuta. Och som han gjorde det. Pucken letade sig in i krysset bakom Jonathan Stålberg i KHC-målet.

Glädjen blev kortvarig för VH. Bara minuten senare höll sig Ludwig Svensson Träff framme och tryckte in en retur till 1–2. VH fick sedan chansen i spel fem mot tre i en minut, men misslyckades med att hitta rätt. Det blev kostsamt. När KHC blivit fulltaliga drog VH istället på sig en utvisning – och Kalmar kunde trycka dit 1–3.

Det målet skulle visa sig bli matchens sista. VH försökte hitta en reducering i den tredje perioden men skapade inte tillräckligt. Det var egentligen endast under de två sista minuterna som det kändes farligt. Då hade man ett par bra lägen, där Stålberg stod emot.

VH förlorade därmed ännu en hemmamatch.

Vimmerby-Kalmar 1–3

Första perioden: 0–1 (16:21) Jesper Sellin.

Andra perioden: 1–1 (25:32) Måns Krämer (Niki Koskinen, Anton Carlsson), 1–2 (26:51) Ludwig Svensson Träff, 1–3 (33:02) Niko Ahoniemi.