Inget trendbrott för VH – ny tuff förlust

Vimmerby åkte på en ny jobbig förlust i Allettan. Kalmar vann länsderbyt med 5–2.

Kalmar fick fira seger mot Vimmerby.

Ishockey2022-01-07 21:18

Det var två lag i akut poängbehov som möttes i nya, fina Hatstore Arena i Kalmar. Det var också två lag i svag form. Båda lagen, som slutade etta och tvåa i grundserien, hade bara en seger var på de fem senaste kamperna i Allettan.

Vimmerby Hockey fick en mardrömsstart på matchen mot Kalmar. Underläge 1–0 redan efter en minut. Och avslutningen av första blev om möjligt ännu värre. Med blott tre sekunder kvar så skrinnade sig Jesper Sellin förbi Christian Lindberg och avslutade snyggt till 3–1.

Däremellan gjorde VH ett mål via Anton Carlsson och Kalmar ett i powerplay genom Niko Ahoniemi.

Mittperioden var Kalmars till en början. Laget var spelförande och skapade också en hel del möjligheter, men inbytte Robin Christoffersson gjorde det bra i VH. Överraskande kom istället en VH-reducering. I en snabb spelvändning hittade Lucas Jidenius rätt och tryckte in 3–2. VH jämnade sedan ut spelet, men några fler mål blev det inte i andra.

I sista perioden satte Niko Ahoniemi sedan 4-2 med sitt andra mål i powerplay för Kalmar. Målet kom redan efter dryga minuten och var självklart ett hårt slag för VH. Han fick stå helt ren framför Christoffersson. VH jagade sedan reducering, men hade inte rätta glöden och energin. Med fem minuter kvar var det rullgardinen ner definitivt, då Linus Skager rakade in femman i öppen kasse.

Vimmerby är fortsatt under strecket och nästjumbo.

Kalmar-Vimmerby: 5–2

Första perioden: 1–0 (1.10) Robin Dahlstedt (Erik Norén), 1–1 (2.42) Anton Carlsson, 2–1 (10.42) Niko Ahoniemi (Carl Sjöberg, Eric Israel), spel 5/4, 3–1 (19.57) Jesper Sellin (Victor Crus-Rydberg, Jonathan Stålberg).

Andra perioden: 3–2 (27.22) Lucas Jidenius (Todd Winder, Jakob Karlsson).

Tredje perioden: 4–2 (41.24) Niko Ahoniemi (Carl Sjöberg, Taylor Ross), spel 5/4, 5–2 (54.12) Linus Skager (Carl Sjöberg, Jonatan Lundgren).