Insamlingen lyckades – Dahlén klar för Timrå

Timrås supportrar har samlat in pengarna som krävdes. Nu har publikfavoriten Jonathan Dahlén, 24, vänt hem och skrivit ett långtidskontrakt med SHL-laget. Kontraktet är skrivet på fem år och är enligt uppgifter det "största i klubbens historia".

Jonathan Dahlén är klar för en återkomst till Timrå. Arkivbild.

Jonathan Dahlén är klar för en återkomst till Timrå. Arkivbild.

Foto: Erik Mårtensson/TT

Ishockey2022-08-31 13:01

Under helgen startade Timrå en insamling i hopp om att få in 600 000 kronor. Pengarna skulle gå till ännu en hemvändare, efter att klubben tidigare ordnat återkomster för Emil Pettersson, Anton Lander och Anton Wedin.

Vem det rörde sig om fanns inget tvivel om då SHL-laget avslutade varje räkning med siffran 54, det nummer Jonathan Dahlén bar under sin förra sejour.

Supporterskramlingen gick vägen och nu är forwardsstjärnan presenterad. 24-åringen är därmed klar för en tredje vända i klubben.

"Det betyder väldigt mycket för mig att dra på Timråtröjan och få åka ut och spela i den igen", säger han till klubbens webbplats.

Skrivit femårskontrakt

Jonathan Dahlén har enligt uppgifter till Sportbladet skrivit på ett femårsavtal som är "det största i Timrås historia", i konkurrens med andra SHL-lag som Skellefteå och Luleå.

"Det är riktigt roligt att Jonathan kommer tillbaka till Timrå. Att han är en otroligt duktig hockeyspelare vet nog redan alla men hans betydelse för klubben och supportrarna är stor även utanför isen, sen så är det jättekul att ytterligare en spelare vänder hem till Timrå", säger sportchefen Kimmo Kapanen och fortsätter:

"Jag skulle även vilja passa på att tacka alla ni som bidragit till swishkampanjen. Det är riktigt kul att se det engagemang som finns här i och runtomkring klubben."

Skrev historia i San Jose

Dahlén kom till Timrå 2014 och spelade där i fyra år innan det bar av till Nordamerika för spel i AHL-klubben Utica. Han återvände 2019 och gjorde två säsonger och skrev därefter på för San Jose i NHL.

Där skrev forwarden historia genom att bli den första far och son-duon att spela för klubben som hans pappa Ulf Dahlén representerade i fyra säsonger under 1990-talet.

Totalt blev det 61 matcher för Jonathan Dahlén i San Jose där han noterades för 22 poäng (12+10).

Trots sin Timrå-historia blir detta första gången Dahlén får spela för klubben i högstaligan. Tidigare har han varit med och fört upp laget i SHL två gånger om.

Timrå slutade sist i SHL i fjol, men klarade sig kvar genom att besegra Djurgården i kvalspel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!