Inte förlorat på sju år – VH gillar att möta Skövde

Vimmerby Hockey gillar att möta Skövde. VH har en förkrossande statistik att luta sig emot inför söndagens bortamöte. "Jag hoppas att vi hittar en bättre energi då än vad vi hade delar av matchen mot Tranås", säger VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Så här glada miner var det i Vimmerby när laget mötte Skövde senast. Då blev vinst med 4-1.

Så här glada miner var det i Vimmerby när laget mötte Skövde senast. Då blev vinst med 4-1.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-02-03 07:30

En, två, tre...åtta. Så många raka tävlingsmatcher har Vimmerby vunnit mot Skövde. Senaste förlusten dateras så långt tillbaka i tiden som 14 januari 2017. Det är alltså över sju år sedan.

Serieledande VH kommer närmast från en tung sudden-förlust mot Tranås i onsdags. En match som Hampus Sylvegård inte var nöjd med. 

– Jag tycker att vi skapar tillräckligt med chanser för att vinna. Det var ett lag (VH) som försökte spela offensivt och ett som försvarade sig. Men Tranås gjorde det bra och lyckades dra ner vår fart. Vi kan bättre.

Vad var du missnöjd med?

– Passningskvaliteten var för dålig. Skärpan och energin var inte riktigt där. Det skapade också en frustration när vi förde matchen men inte fick någon utdelning. Sen tycker jag vi gör det bra i tredje perioden när vi vaskar om i kedjorna. Då hittade vi mer energi och det gav effekt.

Är det så att du kommer köra vidare på samma kedjor som avslutade Tranåsmatchen?

– Det får vi se. Det har vi inte helt bestämt än, men vi har många alternativ och det kan absolut hända att vi gör om en del.

Trots tabellpositionen, trots den överlägsna plusstatistiken och trots att VH vann första mötet mot Skövde med 4–1, talar det mesta för en ny tajt match. Eller som Sylvegård säger...

– Det räcker med att titta på resultaten för att se att det oftast är extremt jämnt och tajt i matcherna. Och vi vet att Skövde är ett skickligt lag, inte minst på backsidan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!