"Inte taktik - det är bara att köra"

Vimmerby Hockey fick det att lossna rejält hemma mot Hanhals. De var effektiva och vann med 6-2 (1-0, 3-1, 2-1). Inte konstigt då att det var en leende Phil Horsky vi pratade med efteråt.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky tyckte att hans lag gjorde en fin insats mot Hanhals.

Vimmerby Hockeys tränare Phil Horsky tyckte att hans lag gjorde en fin insats mot Hanhals.

Foto: Haris Dreco

Ishockey2020-01-05 19:04

– Det fanns mycket bra grejer idag, summerar Vimmerbytränaren. 

VH började bra och Anton Carlsson gjorde 1-0 efter fem minuter. Sedan var det en ganska jämn första period. Men i andra ryckte hemmalaget ifrån. De släppte visserligen in 1-1, men sedan gjorde Anton sitt andra mål för dagen. Det var inte heller vilket mål som helst, utan kanske årets vackraste. Semjonovs spelade till Rasch som bakom ryggen la pucken vidare till Anton Carlsson. Han behövde bara stöta in den i mål.

Kort senare gjorde Rasch 3-1 och därefter flöt det bara på.

– Anfallsspelet är riktigt bra idag, tycker Phil Horsky. 

Han utvecklar: 

– Vi har mycket spel i anfallszon, spelar runt pucken bra. Vi är bra på att komma till lägen. Powerplay är också bra. Vi visste att det gick att komma till många backskott och vi gjorde det bra, med killar som skymde framför kassen.

Hanhals skapade en del chanser och hade flera offensivt skickliga spelare. VH:s tränare är nöjd med hur laget hanterade motståndaren. 

– De är skickliga och har ett lite ostrukturerat spel. Det är väldigt svårt att förbereda sig mot. De chansar mycket och är svårbedömda. I en sådan match blir det lite speciell matchplan för oss. Det är inte taktik det är bara att köra på egentligen. 

Det lyckades Vimmerby med. Tränaren är mycket nöjd med inställningen. 

– Med tanke på vår viktiga och sköna seger mot Kalmar kan det lätt bli fel attityd i nästa match. Så var det inte, utan jag är nöjd med hur grabbarna kämpade. 

Ni hade en hel del utvisningar. (7 stycken) Vad säger du om det? 

– Jag vill inte prata om det egentligen. Men det är ingen godkänd domarinsats. Vi brukar alltid ha bra fair play, men idag var det för klen nivå. Vi var i alla fall riktigt bra i boxplay, så det gjorde inte så mycket. 

Samtidigt som VH slog Hanhals förlorade toppkonkurrenten Kalmar med 3-2 mot Dalen. Därmed är VH nu fyra poäng före tvåan i tabellen. 

– Jag kollar inte så mycket på tabellen. Det viktiga för oss är lagets prestationer och processen, match för match, avslutar Phil Horsky. 

Matchfakta:

Vimmerby Hockey-Hanhals IF 6-2 (1-0, 3-1, 2-1)

Målen: 1–0 Anton Carlsson (Roman Semjonovs, Pierre Gustavsson), 1–1 Fredrik Johansson, 2–1 Anton Carlsson (Christoffer Rasch, Roman Semjonovs), 3–1 Christoffer Rasch (Jakob Karlsson, Pierre Gustavsson), 4–1 Oskar Carlsson (Pierre Gustavsson, Anton Carlsson), 5–1 Pierre Gustavsson (Anton Carlsson, Mathias Wigley), 5–2 Emil Backman, 6–2 Jakob Karlsson (Oliver Kempainen, Christoffer Rasch).

Skotten: 8–6, 10–8, 12–4. 

Utvisningsminuter: 14-8

Publik: 783

Karta: Vimmerby Ishall
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!