Intensiv period för VH: "Tuffaste södra ettan på 10 år"

Fyra matcher på åtta dagar. Den perioden är Vimmerby Hockey inne i. Nästa utmaning är ett derby mot antagonisten Tranås i Stiga Arena. "Vi vill åka dit och vinna", säger VH-tränaren Phil Horsky bestämt.

Vimmerby Hockey fick en bra start på serien när man vann med 5–2 mot Tyringe.

Vimmerby Hockey fick en bra start på serien när man vann med 5–2 mot Tyringe.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-10-06 18:37

Det började i söndags för Vimmerby Hockey. Då var det premiär i Hockeyettan, hemma mot Tyringe. Efter en skaplig insats blev det till slut seger med 5–2 och tre poäng för VH. 

– Jag vill till exempel att vi höjer snacket i vissa situationer ännu mer, säger Phil Horsky med ett par dagars distans till premiären.

Han fortsätter:

– Det var en typisk premiär med lite nervositet som spelade in. 

Nu väntar en – åtminstone på pappret – tuffare match för Horskys mannar. Derby mot rivalen Tranås AIF på bortais under onsdagkvällen. Till den här säsongen har TAIF plockat in Niclas Högberg, tidigare i Hanhals, som ny huvudtränare och siktar på att vara ett topplag.

– Jag förväntar mig kanske lite högre press över hela banan från deras del. Det är svårt att veta exakt hur de spelar, för ibland kan de pressa hårt och ibland inte alls. Men precis som alla andra lag så har de sina styrkor och sina svagheter, säger Horsky.

Vilka svagheter har de som ni kan utnyttja?

– Det vill jag inte gå in på exakt, men det finns några och vi ska se till att utnyttja dem. Vi vill åka dit och vinna.

undefined
Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey.

Till onsdagens derby så kommer VH att ställa upp med exakt samma lag som i premiären mot Tyringe. Det innebär att Tomas Rydén återigen vaktar kassen. 

– Det ser bra ut och vi ändrar ingenting, förklarar VH-tränaren.

Något som han och laget dock måste ta hänsyn till är det tuffa spelschemat som väntar. VH spelar fyra matcher inom loppet av åtta dagar, där Tranås-matchen på onsdag är den andra i ordningen. På fredag väntar sedan Troja/Ljungby på hemmais, innan det bär av mot Karlskrona för match mot KHK på söndagen. Det är alltså tre mycket tuffa matcher man står inför. 

– Så är det, och vad jag har sett och hört så är det här den tuffaste södra serien på tio år. Alla lag som tillhört botten tidigare har blivit mycket starkare, säger Horsky.

* Vi direktrapporterar från matchen på www.vimmerbytidning.se. Rapporteringen startar klockan 18:45 under onsdagen och nedsläpp är 19:00. 

Preliminär laguppställning för VH mot Tranås:

Målvakt: Tomas Rydén (Gustav Bågenvik).

Förstafemma: Oskar Carlsson, Oskar Lindgren - Max Popovic, Jakob Karlsson, Oscar Gustavsson.

Andrafemma: Pelle Ström, Olle Hellström - Jonas Nyman, Mathias Wigley, Anton Carlsson.

Tredjefemma: Eric Backman, Linus Ljung - Todd Winder, Pierre Gustavsson, Victor Östling.

Fjärdefemma: Adam Lindblad - Gustav Jansson, Ludvig Vännström, Oliver Kempainen.

Extraspelare: Martin Holmstrand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!