Isac lämnar Skåne för att ta nästa steg i VH

Från Trelleborg, via Lund och Malmö. Isac Göranssons hockeyresa fortsätter nu i Vimmerby. "Det känns jättebra", säger den 20-årige centern.

Isac Göransson har lämnat Skåne för att pröva lyckan i Vimmerby.

Isac Göransson har lämnat Skåne för att pröva lyckan i Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2023-09-27 16:00

Vimmerby Hockey har på senare år tagit in många unga spelare i truppen som har utvecklats starkt och väckt intresse bland klubbar högre upp i seriesystemet. Isac Göransson hoppas kunna göra en liknande resa när han lämnar Skåne till förmån för den småländska klubben.

– Jag var utlånad till Tyringe under senare delen av förra säsongen och mötte VH två gånger då. Jag såg att det var ett riktigt bra lag. Jag tror att ett topplag i Hockeyettan är helt rätt steg att ta för mig i min utveckling från junior till seniorspelare, säger han till sporten när vi träffas efter en av de sista träningarna inför helgens seriepremiär.

Hur har din hockeyresa sett ut så här långt?

– Jag är fostrad i Trelleborgs IF. Sedan lämnade jag för spel i Lunds U16 Elit och fick även prova på spel i division 2. Därefter blev det spel i Malmö Redhawks när jag gick hockeygymnasium i Malmö. Jag fick chansen att spela några matcher i SHL, men det kom lite för tidigt. Sedan var jag utlånad till Tyringe en period.

Göransson har med andra ord en gemensam bakgrund med Vimmerbytränaren Hampus Sylvegård i Malmö Redhawks ungdomsorganisation.

– Jag hade aldrig Hampus som tränare där, men kände till honom sedan tidigare. Det hjälpte förstås till i mitt beslut att gå till Vimmerby.

Isac Göransson har så här långt haft en roll som center i fjärdekedjan för VH. Han är inte spelartypen som producerar poäng i första hand utan sliter mer i det tysta.

undefined
Isac Göransson har ett par SHL-matcher med Malmö på meritlistan.

Hur har det känts för din del under försäsongen?

– Det har gått bättre och bättre för varje match. Det är en ganska stor omställning att gå från junior- till seniorhockey, säger 20-åringen som är klar för sin roll.

– Jag ska bidra med energi och har inställningen att göra mitt bästa för laget hela tiden. Göra det jag är bra på helt enkelt.

Hur har det varit att lämna Malmö och flytta till Vimmerby?

– Jag kände ingen spelare i laget när jag flyttade upp, men de har tagit väldigt väl hand om mig och jag har snabbt kommit in i gruppen. Det är verkligen en familjär känsla i hela klubben.

På fredag spelar Vimmerby Hockey seriepremiär. De ställs mot Skånelaget Kristianstad hemma.

– Det ska bli kul med en tuff match direkt. Jag känner en del spelare i deras lag från juniortiden i Skåne. Det kommer bli tufft, men vi har ett tillräckligt bra lag för att slå dem.

Fotnot: Vimmerby Hockeys samtliga matcher den här säsongen sänds på www.vimmerbytidning.se

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!