ISHOCKEY: Brattenberger tillbaka i VH

Det står nu klart att Calle Brattenberger blir ny målvaktstränare i Vimmerby Hockey. Främst på ungdomssidan, men han kommer även att finnas tillgänglig för klubbens seniormålvakter.

Foto:

Ishockey2016-12-08 12:13

Calle har ett engagemang i Södertälje SK, som han tack vare SSK:s goda vilja, nu kan kombinera med uppdrag i Vimmerby Hockey. 

– Vi har sökt efter ett samarbete med en målvaktstränare under hela hösten, men har av olika anledningar inte lyckats få till den biten förrän nu. Vi är väldigt tacksamma mot Södertälje, som ger Calle tillåtelsen att ha ett engagemang i Vimmerby Hockey, säger Pelle Johansson, assisterande sportchef i Vimmerby Hockey. 

– Vi är också övertygade om att Calle Brattenberger har alla förutsättningar att bli en riktigt bra målvaktstränare, både nu och i framtiden. En mycket bra lösning för oss, fortsätter han. 

Calle Brattenberger har en lång och framgångsrik historia i Vimmerby Hockey som målvakt. Nu är spelarkarriären över, och istället kommer han att satsa på att bli målvaktstränare. Han bor kvar i Vimmerby, där han har sitt civila jobb, men har nyligen hoppat på ett uppdrag i SSK, som är hans senaste klubb som aktiv. 

– Jag jobbar med klubbens ungdomsmålvakter, och går samtidigt en utbildning till målvaktstränare i SSK:s regi. Jag är väldigt tacksam mot SSK att de ger mig den här möjligheten, och ser det också som en chans att ge en del tillbaka till Vimmerby, säger Calle Brattenberger. 
Brattenberger har länge sneglat åt rollen han utbildar sig till, och är på inget sätt ovan. 15 somrar i rad har han varit instruktör vid Henrik Lundqvists målvaktsskola på Öckerö, utanför Göteborg. 

– Det här är något som jag brinner för, och vill satsa på. Det ska bli riktigt roligt, säger Brattenberger. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!