ISHOCKEY: Skrällseger för VH

Vimmerby Hockey spände musklerna och la seriefavoriten Troja/Ljungby på rygg i HockeyEttan i eftermiddags.

Ishockey2016-09-24 16:33

Matchen i Ljungby Arena slutade med VH-seger 6-3 efter en rejäl holmgång, där lagen byttes om att ha ledningen.

Efter två perioder hade VH ledningen med 3-2 och när Troja gjorde 3-3 i power play såg VH ut att börja säcka ihop.

Men laget reste sig och genom mål av Kristoffer Backman och Pelle Ström under de avslutande nio minuterna, samt ett förnämligt försvarsspel, tog man en blytung seger. 6-3 gjordes i tom kasse av Hampus Harlestam med 34 sekunder kvar av matchen.

Bäst i VH var målvakten Viktor Kokman, Viktor Hällegard samt kedjan med David Stenbacka, Mathias Wigley och Razmuz Waxin-Engback.

MATCHFAKTA
Troja-Vimmerby 3-6 (1-1, 1-2, 1-3)

Första perioden: 1-0 (02:18) Alfred Andersson (Jens Holmström, Anton Johansson) 1-1 (04.39) Razmuz Waxin Engback (David Stenbacka, Dennis Fröland).
Andra perioden: 1-2 (23:21) Dennis Fröland (Markus Modigs), 2-2 (24:43) David Laudius (Mattias Nilsson, Jesper Eriksen), 2-3 (08:35) Jesper Kokkonen (Robin Kokkonen), 3-3 (07:19) Tor Immo (Mattias Åkesson, Stefan Söder) sp 5/4, 3-4 (11.43) Kristoffer Backman (Viktor Crus-Rydberg, Markus Modigs), 3-5 (14.25) Pelle Ström, 3-6 (19:26) Hampus Harlestam (ENG).
Skott: 45-27 (15-6, 12-14, 18-7)
Utvisningar, Troja: 4x2 min, 1x10 min. Vimmerby: 7x2 min, 1x10 min.
Publik: 1 747.