ISHOCKEY: Stark VH-poäng

Förlust, men Vimmerby gjorde en av säsongens bästa matcher hemma mot serieledande Kristianstad. Skåningarna vann med 3-2 i förlängningen.

Ishockey2016-10-26 19:15

Sågade i senaste hemmamatchen, med all rätt.

Mot Kristianstad var det ett helt annat spel VH visade upp för sin hemmapublik. Vi fick se ett Vimmerby som krigade stenhårt i vartenda byte och där viljan att vinna var tydlig. Med den attityd som VH visade var laget värt en poäng.
Fysiskt tunga Kristianstad var inte ett dugg bättre spelmässigt. Vimmerby stod upp på ett mycket bra sätt matchen igenom.

Kristianstad gick till pausvila med 2-1 efter första 20 minuterna. KIK:s första mål blev mycket omdiskuterat efter en tilltrasslad situation. Kari Sihvonens mål godkändes till slut.
I mittperioden trissades om möjligt tempot upp ytterligare ett snäpp. Ett bra försvarsspel la grunden till att båda lagen hade svårt att etablera tryck i anfallszon. Något mål blev det inte heller i den andra akten.

Offensivt skicklige backen Petter Runesson frälste VH-fansen då han i fem mot tre stänkte dit 2-2 en bit in i den tredje perioden. Målet räckte ändå inte till poäng, då KIK vann efter ett sent mål i förlängningen.
I ett mycket bra Vimmerby förtjänar många spelare beröm. Som Viktor Kokman, Robin Kokkonen, Kalle Östman, Dennis Fröland och Petter Runesson.

Vimmerby-Kristianstad 2-3 (1-2, 0-0, 1-0, 0-1)

Målen: 0-1 (08.00) Kari Sivhonen (Jesper Alasaari, Daniel Andersson), 1-1 (11.30) Robin Kokkonen (Hampus Harlestam, Oskar Carlsson), 1-2 (13.38) Sebastian Magnusson (Malte Sjögren, Filip Petersson), 2-2 (46.11) Petter Runesson (Kalle Östman), sp 5/4, 2-3 (64:20) Fredrik Hansson (Joel Persson, Daniel Andersson), sp 4/3. Utvisningar: VH: 5x2 min. KIK: 6x2 min. Skott: 26-39 (11-5, 5-8, 10-13, 0-5) Publik: 788