Islanders kom ikapp och vann i förlängning

New York Islanders hämtade upp ett underläge, kvitterade och vann sedan i förlängning i nattens NHL-möte med Calgary.

New York Islanders Ilja Sorokin storspelade i nattens NHL-möte med Calgary.

Ishockey2022-11-08 05:11

– Inledningen var riktigt dålig och avslutningen var riktigt bra, sammanfattar Islanders-tränaren Lane Lambert matchen vid den efterföljande presskonferensen.

Calgary ledde med 3–1 inför den avslutande perioden.

Men i tredje tände hemmalaget Islanders till och två snabba mål i mitten av tredje av perioden säkrade förlängning.

– Hela laget gjorde en stark insats i de sista 20 (minuterna av ordinarie tid), säger Anders Lee som gjorde ett av målen i tredje.

Sedan räckte det med fyra minuters förlängningsspel och ett skott i powerplay av Noah Dobson. Matchen slutade 4–3 till hemmalaget.

Förlusten var Calgarys femte på raken.

– Jag tycker att vi hade många tillfällen att ta hem det, säger Carlgary-tränaren Darryl Sutter, som också konstaterar att för många misstag gjordes.

– Om vi har pucken bakom deras mål och det står 3–1 kan man inte ge bort den.

Calgarys tre mål kom samtliga från svenska spelare – två från Mikael Backlund och ett från Elias Lindholm. Jakob Markström räddade 28 puckar i Calgarymålet.

På andra sidan isen storspelade Islanders Ilja Sorokin som gjorde 43 räddningar.