Islanders och Tampa Bay vidare

New York Islanders och Tampa Bay är vidare till andra omgången i Stanley Cup. Men Vegas får vänta med att fira sedan Minnesota tvingat fram en sjunde och avgörande match i hockeyslutspelet.

New York Islanders slog ut Pittsburgh.

Ishockey2021-05-27 08:41

Islanders slog ut Pittsburgh med 4–2 i matcher efter en 5–3-seger.

Tretton sekunder i andra perioden kom att avgöra i den sjätte matchen mellan New York Islanders och Pittsburgh.

Lagen hade fram till dess följts åt och gjort vartannat mål, och Pittsburgh ledde matchen med 3–2.

Möter Boston

Kvitteringen kom efter ett vackert anfall, där Brock Nelson fick en perfekt passning och kunde slå in pucken i öppet mål. Knappt hade Islandersspelarna hunnit fira klart innan Ryan Pulock gav hemmapubliken skäl att jublande vråla igen, nu för 4–3.

Knappt tre minuter senare satte Nelson 5–3-målet, vilket blev matchens sista och skickade Islanders till andra omgången i slutspelet.

I nästa omgång väntar Boston, som slog ut Washington.

"Bästa insatsen"

Vidare är också Tampa Bay, som slog ut Florida i delstatsderbyt med 4–0, vilket innebar 4–2 i matcher. Pat Maroon, Steven Stamkos, Brayden Point och Alex Killorn blev målskyttar. Victor Hedman noterades för en assist vid Stamkos mål, den svenske backens åttonde i slutspelet.

– Det var med råge vår bästa insats under slutspelet. Det är vad ett erfaret lag gör vid de här tillfällena, att man kliver fram när det är dags. Vi gillade inte hur vi spelade i den senaste matchen. Vi pratade om det, och vi spelade extremt bra i dag, säger Stamkos.

Andrej Vasilevskij fick hålla nollan med 29 räddningar, och stod enligt Stamkos för några viktiga i numerära underlägen, som gjorde att ett lugn sänkte sig över laget.

– Vi har världens bästa målvakt, han stängde igen, säger Stamkos.

I kvartsfinalen väntar antingen Nashville eller Carolina.

Minnesota tvingade fram en sjunde och avgörande match mot Vegas efter att ha vunnit med 3–0 på hemmais. Det dröjde till den tredje perioden innan det lossnade målmässigt när Ryan Hartman gjorde 1–0, sedan utökade Kevin Fiala och Nick Bjugstad. Nästa match spelas i Las Vegas natten till lördag, svensk tid.

Fakta: Stanley Cup

Första omgången av årets NHL-slutspel:

Östra divisionen:

Pittsburgh–New York Islanders. Islanders vidare till kvartsfinal efter 4–2 i matcher (bäst av sju matcher).

Washington–Boston. Boston vidare efter 4–1 i matcher.