Islanders vann måstematchen mot Carolina

Svenske Pierre Engvall var en av målskyttarna när New York Islanders vann måstematchen mot Carolina och lyckades hålla sig kvar i Stanley Cup-slutespelet.

New York Islanders Pierre Engvall, till höger, firar efter sitt mål i första perioden mot Carolina. Islanders vann matchen med 3–2 och spelade sig därmed till ytterligare en match mot Carolina i åttondelsfinalen.

Ishockey2023-04-26 04:34

Islanders hade kniven mot strupen när Carolina natten mot onsdagen var redo att vinna en fjärde match i bäst av sju och sätta stopp för New York-lagets slutspelsäventyr.

Men Islanders lyckades hålla sig kvar i leken, i alla fall en match till, genom att besegra Carolina med 3–2 och reducera till 3–2 i matcher.

Engvall inledde

Det var svenske Pierre Engvall som inledde målskyttet för Islanders i mitten av första perioden och han noterades sedan även för en assist på Brock Nelsons 2–0 mål i början av andra perioden.

Engvalls mål markerade också slutet på en förstaperiodsmåltorka som varat i nio matcher för New York-laget.

I samma period reducerade Paul Stastny för Carolina men efter knappt fem minuter utökade Islanders ledningen till 3–1 genom Mathew Barzal.

I tredje perioden lyckades inte Islanders få in pucken bakom Carolinas Antti Raanta en enda gång. I stället var det jagande Carolina som höll spänningen i matchen när finländaren Sebastian Aho reducerade till 3–2, vilket också blev slutresultatet i matchen.

Gav allt

– Vi tror på varandra och vi tror på oss som grupp och vad vi kan göra och hur vi kan spela, sade Islanders kapten Anders Lee efter matchen.

Han sade att det är samma inställning och känsla inför varje match och inte något som var annorlunda inför det här avgörande mötet.

– Vi gick in och spelade en väldigt stabil match och gav allt, sade Anders Lee.

Lagen möts i en sjätte match natten mot lördagen.

I det femte mötet mellan Dallas och Minnesota vann Dallas med 4–0. Dallas leder därmed med 3–2 i matcher i åttondelsfinalen som spelas i bäst av sju.