Islossning för Färjestadsduo

Iskallt plus iskallt blev stekhett. De tidigare målnollorna Per Åslund och Victor Ejdsell slog till två gånger var när Färjestad besegrade Örebro med 7–3 (2–2, 3–1, 2–0). –Jäkligt gött, säger Ejdsell.

Glada miner i Färjestad.

Glada miner i Färjestad.

Foto: Tommy Pedersen/TT

Ishockey2020-10-22 21:25

De hade väntat i nio långa matcher i SHL-ishockeyn.

Det hade sett tveksamt och osynkat ut för Per Åslund och Victor Ejdsell – två tilltänkta målskyttar till synes utan självförtroende.

Mot Örebro sprakade det plötsligt om duon igen.

De återförenade kedjekompisarna ordnade 1–0 (Åslund), 2–1 (Ejdsell), 5–3 (Åslund) och 7–3 (Ejdsell) mot Örebro.

– Vi sade det, att om de sätter oss tillsammans kanske det blir så dåligt så att det blir bra, säger Ejdsell med ett brett leende.

Att ansiktet är märkt av en Örebroklubba kunde inte betyda mindre. Hela Ejdsell, och det är ingen liten bit, strålade efter tredje raka hemmasegern.

– Det är klart att jag har varit påverkad. Det har varit tufft. Samtidigt tycker jag att jag har hanterat det väldigt bra. Jag har lagt mer krut än nånsin på att skapa goda vanor. Om man sätter sig i bra lägen ringer det till slut, säger 25-åringen.

En delikatess

Åslund njöt också:

– Offensivt gör vi det jättebra. Vi har ett annat driv i spelet än i de första sju-åtta matcherna. Och gör vi sju mål i varje match så…

Hans 1–0 bar målskyttens signum: förmågan att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Fullträffen fram till 5–3 var en riktig delikatess – en vändning som grundlurade en Örebroförsvarare och ett rappt skott upp i nättaket.

– Vad hände där? säger han och skrattar.

Avgörande matchstraff

Färjestad imponerade från start men kopplade inte segergreppet förrän Örebros Borna Redulic dragit på sig ett matchstraff för en tackling på Oskar Bäck.

Både Åslund, i slutet av andra perioden, och Färjestads tredje tvåmålsskytt Daniel Viksten, i början av tredje, hittade rätt under de fem minuterna i numerärt överläge.

Fram till dess hade Örebro tack var sin spets och effektivitet hängt med målmässigt, men inte ens tränaren Niklas Eriksson tyckte att jumbotronens siffror speglade styrkeförhållandet på isen.

– Första perioden är den sämsta den här säsongen och kanske till och med under mina två år i Örebro. Att det står 2–2 på tavlan är slump och tur. Vi mer eller mindre bara tittar på. Det är inte okej nånstans, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!