Ispremiären avklarad: "Det är många trötta ben"

Så där. Då var säsongens allra första ispass avklarat. Vimmerby Hockey är redo för en ny säsong. "Överlag är jag jättenöjd med det jag fick se", säger tränaren Hampus Sylvegård.

Vimmerby Hockey genomförde säsongens första ispass på onsdagen.

Vimmerby Hockey genomförde säsongens första ispass på onsdagen.

Foto: Magnus Strömsten/Torbjörn Allvin

Ishockey2023-08-16 18:00

Mycket är nytt. En hel del är också "gammalt". Vimmerby Hockey har fått behålla stommen från 2022/2023 och kan bygga vidare på den fina säsongen man gjorde då.

Huvudtränaren Hampus Sylvegård är en av dem som är kvar och han såg ut att njuta av att äntligen få coacha på is igen när laget genomförde sin första isträning på onsdagen.

– Det man vill se är att intentionen och energin finns där och det gjorde den verkligen nu. Sen att kvaliteten på skott och passningar kanske inte är den bästa, det gör inget i det här läget. Det är många trötta ben efter att vi kört tester och det är inte så konstigt. Överlag är jag jättenöjd med det jag fick se, säger han när Sporten träffar honom i ishallens katakomber.

undefined
VH-tränaren Hampus Sylvegård.

Som ni säkert minns så slutade VH:s säsong senast med en blytung förlust borta mot Nybro i den helt avgörande matchen till kvalserien. Trots uttåget, så kunde Sylvegård och resten av VH summera en lyckad säsong då.

– Vi vill försöka bygga vidare där vi avslutade förra säsongen. Sen vet vi givetvis att det tillkommit nya spelare som kanske inte är så vana vid det här spelsättet. Vi har ändå stommen kvar och förhoppningsvis kan vi hjälpa varandra att nå dit vi var i slutet på förra säsongen. 

Hampus Sylvegård poängterar en viktig detalj:

– Vi vill helt klart börja bättre nu än vad vi gjorde förra säsongen. Det blir viktigt.

Vad kan vi förvänta oss av ditt lag 2023/2024?

– Vi vill vara ett spelförande lag som vårdar pucken men som samtidigt är underhållande och kreativa. Det gäller därför att vi hela tiden hjälps åt. 

Flera nya spelare har kommit in under sommaren. Martin Pärna, Adam Petersson, Elias Lindgren och Carl Sjöberg är några av dem.

– Truppen ser bra ut. Vi har fått behålla större delen av den och det vi har fått in är spelare som vill ta nästa steg och utvecklas, säger VH-tränaren.

Dessutom har Vimmerby fått in en ny assisterande tränare i form av Wictor Holmberg, som anslutit från Virserums SGF. Ett samarbete som Sylvegård tror starkt på.

– Jag och Wictor har varit på hockey-camp under hela dagen och varit med en hel del ungdomar. Det har varit jättekul att få lära känna honom och jag tror att vi kommer komplettera varandra riktigt bra. Han har hög energi och är väldigt intresserad, vilket jag gillar.

undefined
Nye assisterande tränaren Wictor Holmberg.
Vimmerby Hockey genomförde säsongens första ispass på onsdagen.
Vimmerby Hockey genomförde säsongens första ispass på onsdagen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!