"Jag är inte orolig så länge vi skapar chanser"

Västervik är fortfarande det målgladaste laget i Hockeyallsvenskan, men på sistone har Mattias Karlins mannar inte riktigt haft krutet torrt. De tre raka förlusterna har kommit mycket därför att målskyttet klickat. - Ibland blir det bara så, jag är inte orolig så länge vi skapar chanser. Och det lossnar förhoppningsvis redan i kväll mot AIK, säger VIK-tränaren.

Efter tre raka förluster ställs Västervik mot AIK som vann lagens premiärmöte i september.

Efter tre raka förluster ställs Västervik mot AIK som vann lagens premiärmöte i september.

Foto: Ossian Mathiasson

Ishockey2016-10-28 09:40

Västervik har tagit Hockeyallsvenskan med storm. Och framförallt är det ett frejdigt och utspritt målskytte som tagit VIK till en överraskande tredjeplats i tabellen. Under den nio matcher långa segersviten gjorde VIK hela 40 mål (ett snitt på 4,44).

Men under den nu tre matcher långa förlustsviten som följt därefter har klubben bara mäktat med fyra mål framåt (ett snitt på 1,33).

Till VIK:s försvar ska sägas att de tre senaste matcherna alla har varit mot seriens topplag; Timrå, Karlskoga och Tingsryd, men ändå.

Mot Tingsryd senast gjorde Västervik en bra match på många sätt. Egentligen så var det "bara" målen som saknades.

- Det var en kombination av att deras målvakt stod på huvudet och att vi var för dåliga i våra avslut. Vi har filat lite på det på träningarna på sistone, säger Karlin.

Västervik föll i premiären mot AIK och har således revansch att utkräva i kväll.

- Jag kände inte igen oss i den matchen, men därefter så har vi spelat bättre och jag hoppas vi kan ta dom ikväll istället.

Oskar Drugge blev under torsdagseftermiddagen spelklar för VIK och Mattias Karlin funderar på att återskapa succébackparet från förra säsongen med Drugge och Victor Lindman. För övrigt räknar han med samma lag som senast mot Tingsryd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!