"Jag är så stolt över grabbarnas insats"

Vimmerby Hockey spände musklerna och besegrade Kalmar på hemmaplan i Hockeyettans fortsättningsserie under fredagen. "Vi är bättre än Kalmar", säger VH-tränaren Phil Horsky.

Phil Horsky var nöjd över insatsen mot Kalmar.

Phil Horsky var nöjd över insatsen mot Kalmar.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-03 22:30

Efter en stark första period kom det en dipp för VH i den andra, där man hamnade i underläge. Sedan reste man sig starkt i den sista perioden och avgjorde matchen med tio sekunder kvar.
– Jag är så stolt över insatsen grabbarna gör och det är en riktig lagvinst. Att vinna mot ett så bra lag som Kalmar är väldigt bra, säger Phil Horsky, tränare i Vimmerby Hockey. 

VH hade en otrolig energi i den första perioden och var det bättre laget. Roman Semjonovs hann bland annat med att missa en straff. Målen uteblev dock och i den andra perioden tog Kalmar över. Med fem minuter kvar tog gästerna också ledningen. 
– I den andra perioden var vi lite för klena och gömde oss lite grann. Det var inte lika mycket pondus som i den första perioden, menar Horsky. 

Sedan kom VH ut och spelade som man gjorde i den första perioden: med fart och tyngd. Med sex minuter kvar hittade Kristoff Kontos mycket fint till Roman Semjonovs som kunde lägga in pucken i öppet mål. VH fortsatte att trycka på men skapade inga jättelägen och alla som befann sig i Vimmerby Ishall trodde att matchen skulle gå till förlängning. Men med tio sekunder kvar fick Niklas Salo pucken en bit utanför målet och drog till med ett slagskott som gick stenhårt ribba in. Det betydde att VH fick jubla över sin första seger mot Kalmar på fyra matcher och att man går upp i topp i tabellen.
– Vi är bättre än Kalmar, åker mer skridskor, åker med mer fart och skapar fler chanser än dem, säger Horsky och fortsätter:
– Det är lätt att tappa huvudet när man släpper in ett mål men vi visar otrolig attityd i den tredje perioden och kommer tillbaka. 
Vad var er game plan?
– Vår game plan var att spela som ett lag och ha bra moral över banan med bra disciplin. Idag (läs fredag) tar vi bara en utvisning och vi visar prov på riktigt bra disciplin. 

Nils Rygaard gjorde sin första match för Vimmerby och var pigg och jobbade stenhårt under hela matchen. 
– Nils har bra fart och bra fötter. Han kommer att bidra ännu mer och få spela ännu mer special teams när han kommit in i det lite bättre, säger VH-tränaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!