"Jag har inte gjort min sista match i Vimmerby"

Björn Jonason, 28, fick nej tack av Södertälje SK. Nu jagar den tidigare Vimmerbyforwarden ny klubb och ser ut att hamna i Huddinge i division 1. – Det är ett ömsesidigt intresse, säger han.

Björn Jonason tror inte att han gjort sin sista match i VH.

Björn Jonason tror inte att han gjort sin sista match i VH.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2016-09-01 08:04

Under försäsongen har den allsvenska nykomlingen Södertälje SK haft tre spelare med tryoutkontrakt och efter en samlad bedömning var det en spelare som inte erbjöds något kontrakt.

Björn Jonason fick det dystra beskedet av Mats Waltin.

– Surt. Jag var inte inställd på att inte få vara kvar. Vad händer nu, tänkte jag? Jag hade inte direkt någon back up-plan, det kändes som att luften gick ur mig, säger Björn Jonason.

Kraven är stora på den anrika klubben som är tillbaka i allsvenskan efter en sväng i division 1.

De har tränat hårdare än någonsin med en kontrollerad men ansträngande fysträning.

– De visste vad de gjorde och jag hade förväntat mig att det skulle vara precis så tufft. Det kändes också bra, det var snopet att snubbla på mållinjen. Jag ångrar inte att jag tog chansen, den träningen var en god investering, säger Jonason.

Ganska tätt inpå SSK:s besked öppnade division 1-laget Huddinge dörren och ville se forwarden i träning.

Där har han varit med i ungefär en veckas tid.

– Det är jag glad för. De verkar vara intresserade och det är ömsesidigt intresse, det hade varit kul att spela där. De har höga krav och en klar målbild vart de vill.  

Huddinge är i dagsläget det hetaste alternativet trots intresse från ett par andra klubbar.

– Det har ringt lite men det var inte varit så intressant. Att spela i Huddinge är vad jag har siktet inställt på men inget är påskrivet. Vi har en bra dialog och ska försöka ta ett beslut den här veckan. Det hade varit skönt att få någonting klart.

Inga andra allsvenska klubbar var på hugget och han fokuserade därför på att hitta en bra division 1-klubb.

Är målet fortfarande att spela i allsvenskan?

– Ja, absolut. Jag kommer jaga på min agent och försöka få till något. Den dagen jag kommer sluta satsa kommer jag inte gå till gymmet både morgon och kväll och sen träningar med laget.

Under tre och en halv säsong hade han Vimmerby Hockey som klubbadress och var en omtyckt spelare.

– När det inte blev något med SSK snackade jag med min agent och sa att jag ville att han skulle höra med Vimmerby men jag hörde aldrig något efter det.

Efter säsongen 14/15 lämnade han Vimmerby med orden att han vill komma tillbaka i framtiden. Det står han fast vid.

– Så är det, jag tror inte att jag har gjort min sista match i Vimmerby. Jag flyttade hem till Stockholm på grund av att jag skulle bli pappa och det har funkat bra. Jag vet inte vad som händer på sikt. Jag kommer aldrig stänga dörren för Vimmerby utan den kontakten vill jag hålla.

Vad säger du om årets VH-upplaga?

– Som vanligt har de en intressant trupp och gjort bra värvningar, sen gäller det att få ihop det. Jag har sett highlights från samtliga träningsmatcher och jag är verkligen imponerad. Kan de få ihop det kan det gå riktigt bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!