"Jag har inte gjort någon besviken"

På onsdag ställs Vimmerby Hockey mot Mörrum GoIS på hemmaplan. Det största hotet mot Vimmerby är förmodligen Marcus Paulsson och hans kedja, som gjort nästan 100 poäng tillsammans.

På onsdag möter Marcus Paulsson och hans Mörrum VH.

På onsdag möter Marcus Paulsson och hans Mörrum VH.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-01-14 17:30

Marcus Paulsson, som har meriter från spel i SHL (med Färjestad BK, Malmö Redhawks och Karlskrona HK) och Allsvenskan, har gjort 33 poäng på 22 matcher hittills i Hockeyettan (grundserien och vårserien).
– Jag har gjort så gott jag kunnat. Jag vet inte exakt vad som förväntas av mig men jag tycker ändå att jag inte gjort någon besviken, utan att låta kaxig. Poängen har trillat in, säger Marcus Paulsson.

Tillsammans med Hampus Melén och Adam Ingvarsson bildar Paulsson en superkedja i Mörrum. De har gjort 98 poäng tillsammans under den här säsongen och bär sitt lag.
– Vi har varit en viktig kugge i laget och jag tycker också att vi, framför allt jag och Hampus (Melén), ska ta den rollen. Jag hade någon dipp där kring jul när jag var skadad och så men det är inte så konstigt i hockey. Det går inte att leverera hela tiden, säger Paulsson.

Trots att han gick ned i nivå rent divisionsmässigt när han inför säsongen bestämde sig för att återvända till sitt Mörrum GoIS, där allt en gång startade, så tycker Paulsson ändå att det är en hög nivå i Hockeyettan.
– I dagens hockey så tränar alla väldigt bra. Det är lika mycket träning i ettan som i Allsvenskan. Skillnaden är att fler jobbar vid sidan av hockeyn i ettan vilket gör det svårare att vara där rent mentalt hela tiden. Jag får ge järnet varje dag, träna extra och ta hand om kroppen för att kunna hänga med här, så det är en riktigt bra nivå. Vissa allsvenska spelare, som kanske inte fått spela så mycket i sin klubb, kommer till Hockeyettan och får det väldigt tufft. Man kan inte bara komma in och göra vad man vill.

Mörrum slutade sjua i grundserien och var före Vimmerby. Ändå har man hittills förlorat alla matcher mot VH. På onsdag ställs lagen mot varandra igen.
– Vimmerby är ett grymt lag som är svåra att spela mot. De spelar tillsammans och även om de inte är det mest effektiva laget så gör de sina mål och är extremt tuffa att möta. De kör hårt och pressar över hela banan så vi kommer få oss en rejäl match, säger Paulsson.
Vad måste ni göra för att vinna?
– Vi höjde oss nu mot Kalmar senast (seger 3–2) så vi har en bra känsla med oss. Vi ska försöka hålla den här nivån på fokus som vi hade förra matchen och spela vårt spel.

Mörrum ligger trea i fortsättningsserien med 14 poäng. Vimmerby leder serien med sina 22 poäng.

Marcus Paulsson, till höger, under sin tid i Färjestad BK. Han gjorde flera säsonger i SHL.
Marcus Paulsson, till höger, under sin tid i Färjestad BK. Han gjorde flera säsonger i SHL.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!