"Jag och Vimmerby passar bra ihop"

Här är Phil Horskys tankar efter nyheten att han stannar i Vimmerby Hockey ytterligare en säsong.

Morgan Persson och Phil Horsky.

Morgan Persson och Phil Horsky.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Ishockey2020-04-14 19:33

Det nya avtalet – som gäller för säsongen 2020/21 – offentliggjordes vid 17:30-tiden på tisdagen. Några minuter senare sa huvudpersonen så här:

– Det känns bra. Jag vill uppåt i karriären, samtidigt har jag lärt mig att uppskatta vad man har. Jag och Vimmerby passar bra ihop.

– Nu ser jag fram emot den kommande säsongen. Det ska bli kul att vara med från början.

Efter säsongens slut har Phil Horsky omgärdats av många rykten – precis som väntat. Den senaste veckan har både Modo i Hockeyallsvenskan och Leksand i SHL nämnts som tänkbara klubbadresser.

– Jag har också läst vad som har skrivits på sociala medier, men jag ska inte kommentera något om det. Det har inte varit några konkreta erbjudanden.

Däremot bekräftar Horsky att det har kommit erbjudanden från andra håll. Dock inget som har fått honom att välja bort Vimmerby.

– Jag gillar tryggheten här. Det blir inte några överraskningar, varken för mig eller klubben.

Den karismatiske österrikaren kom till VH sommaren 2018. Frånsett en kort sväng i Karlskrona har han gjort stor succé och tagit klubben till playoff 3 två säsonger i rad. Nu väntar alltså en tredje säsong i norra Småland.

– Jag och "Mogge" (Persson) har pratat mycket om den kommande truppen, så jag vet hur tankarna går. Precis som tidigare kommer attityd och karaktär vara två nyckelord. Vi vill ha spelare som vill någonting med sina karriärer. Det ska vara vinnarskallar, säger Phil Horsky.

Vad tycker du om truppbygget hittills?

– Jämfört med de andra lagen ser det ganska bra ut, men det finns fortfarande mycket att göra. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!