"Jag vet inte om jag ska spelare vidare"

Oskar Carlsson har varit en Vimmerby Hockeys bästa spelare den här säsongen. Men frågan är om han spelar i VH – eller spelar ishockey överhuvudtaget – nästa säsong. "Jag måste ta mig en riktig funderare", säger han.

Vimmerby Hockey kan tappa viktige backen.

Vimmerby Hockey kan tappa viktige backen.

Foto: Reolof Stroetinga

Ishockey2020-03-18 12:10

Vimmerby Hockey gjorde en succésäsong och var en seger ifrån att ta sig till kvalserien till Allsvenskan. Som bekant så fick hela säsongen istället ställas in och förbundet meddelade att det inte blir någon uppflyttning eller nedflyttning för något lag. 
– Det är jäkligt surt. Man har slitit i sju månader med en grupp och att inte få slutföra det är tungt, säger VH-backen Oskar Carlsson.
– Vi var verkligen på topp nu på slutet och hade stora möjligheter. Men det här blev en svår situation som nog aldrig kommer att hända igen.

Carlsson har den här säsongen verkligen varit en nyckelfaktor för VH:s ramstarka defensiv. Backen har varit stabil bakåt men har också producerat framåt. Trots det så tvekar 28-åringen nu på sin framtid. Det kan bli så att han lägger skridskorna på hyllan.
– Jag vet inte om jag ska spela vidare alls. Jag har inget kontrakt nästa år men jag har pratat lite med "Mogge" (Morgan Persson, sportchef i VH) och som jag förstår det så är de intresserade av en fortsättning. Jag måste ta mig en riktig funderare, säger Carlsson och fortsätter:
– Jag tycker att hockey är skitkul men det tar mycket tid när man har familj, barn och jobb. 

Att varva ned och spela på lägre nivå är inget han kan tänka sig.
– Nej, det är antingen spel i Vimmerby eller inget spel alls som det känns nu, avslutar han.

Oskar Carlsson tvekar om framtiden.
Oskar Carlsson tvekar om framtiden.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!