Jagande Jets vann mot Montreal

Winnipeg Jets besegrade Montreal Canadiens med 4–2 i nattens enda NHL-match. –Våra veteraner var redo att spela och de uppnådde sin potential, säger Winnipegtränaren Dave Lowry.

Ytterligare ett platt fall för Montreal, vars Rem Pitlick här glider in under Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck.

Ytterligare ett platt fall för Montreal, vars Rem Pitlick här glider in under Winnipegs målvakt Connor Hellebuyck.

Foto: Graham Hughes/AP/TT

Ishockey2022-04-12 05:02

Winnipeg knappar därmed in på Dallas i jakten om slutspelsplats, och är efter segern fem poäng efter Texaslaget, som för närvarande innehar den andra wildcardplatsen.

Jevgenij Svetjnikov krediterades för det matchvinnande 3–2-målet med nio minuter kvar av matchen, innan Adam Lowry satte det sista målet i öppen bur.

– Vi var extremt motståndskraftiga i natt. Inget verkade kunna få oss ur balans. Vi hade bestämt oss för att spela på ett visst sätt, och vi visste att vi då skulle skapa chanser, säger Lowry efter matchen.

Dystrare tongångar hörs i Montreal, som har haft en usel säsong och ligger i ligans bottenskick utan chans till slutspel. Josh Anderson, som gjorde karriärens hundrade mål, säger att laget börjat rikta in sig på nästa säsong.

– Vi försöker att få ett försprång inför nästa säsong, säger han.

Anderson berättar vid presskonferensen att tränaren Martin St-Louis försöker att lära spelarna nya saker.

– Saker som vi inte lärt oss tidigare, och han försöker att visa oss sätt att läsa matchen, att vara mycket mer konsekventa och kanske få fler målchanser när du inte slösar så mycket energi.

Det rör sig inte bara om övning på isen, utan också via skärm.

– Vi går igenom så mycket videor av små, små saker för att förbättra oss, och vi lär oss förhoppningsvis.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!