Jagas av allsvenska klubbar

Den gångna säsongen svarade de för 108 poäng tillsammans i HockeyEttan. Nu har flera allsvenska klubbar visat intresse för Vimmerby Hockeys stjärnduo Jesper Kokkonen och Markus Modigs. – För mig är det allsvenskan som gäller om chansen dyker upp, säger Jesper Kokkonen.

Vimmerby Hockeys poängproducerande duo, Jesper Kokkonen och Markus Modigs, är på flera allsvenska klubbars radar.

Vimmerby Hockeys poängproducerande duo, Jesper Kokkonen och Markus Modigs, är på flera allsvenska klubbars radar.

Foto: Roelof Stroetinga

Ishockey2018-03-16 07:00

Och att chansen lär dyka upp kan nog Kokkonen och Modigs kallt räkna med. Enligt uppgifter till vår tidning är det flera allsvenska klubbar som har visat aktivt intresse för den poängproducerande duon – en av dessa ska vara IK Oskarshamn.

– Jag vill uppåt och framåt. Får jag chansen i allsvenskan så kommer jag ta den. Sedan måste det funka med familjen, men vi har inget som håller oss fast i Vimmerby, säger Jesper Kokkonen.
– Det är några klubbar som har hört av sig och jag kommer fatta mitt beslut så fort jag har något på bordet som känns bra, bekräftar han.

Även Markus Modigs resonerar på ett liknande sätt.
– Klart att jag siktar på att ta steget. Jag tycker själv att jag har gjort en så pass bra säsong att det borde finnas intresse.
– Sedan måste ju intresset vara tillräckligt seriöst för att ge mig en fair deal. Man är ju inte 18 år längre, då man var redo att lira i allsvenskan för ett par tusen i månaden, bo i tält på parkeringen och laga mat i stormkök, skrattar Modigs.

Om det trots allt blir spel i ettan för Modigs del lutar det åt att det blir i Vimmerby.
– Jag har inte ens tänkt på division ett. De senaste dagarna, sedan vi åkte ur play off, har jag varit helt förstörd. Det känns som att någon har dött - en enorm tomhet, säger Markus Modigs.
– Men visst känns det troligt att det i så fall skulle bli VH. Jag har ju mitt hjärta här. Samtidigt har jag inte pratat något med Stolt (Daniel, sportchef), så jag vet inte vad klubben vill.

Den tredje kuggen i Vimmerby Hockeys fruktade förstakedja, lagkaptenen Jakob Karlsson, har kontrakt med Vimmerby Hockey även över nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!