Jahr vid rodret när Eric var sjuk: "Vi sköljer över dem"

Efter två trötta perioder var det inget snack i den tredje, då VH gick från 1-1 till seger 5-1 mot Lindlöven. - Då sköljer vi över dem. Det är en bra period från vår sida, säger VH-tränaren Tobias Jahr.

Vimmerby Hockeys tränare Tobias Jahr tyckte att hans lag sköljde över Lindlöven i den sista perioden. Kollegan i Lindlöven Jussi Salo var väl inte helt överens.

Vimmerby Hockeys tränare Tobias Jahr tyckte att hans lag sköljde över Lindlöven i den sista perioden. Kollegan i Lindlöven Jussi Salo var väl inte helt överens.

Foto: Micael Rundberg

Ishockey2017-02-05 17:33

Med Eric Karlsson magsjuk var det Tobias Jahr som stod vid rodret i Lindehov i Lindesberg i eftermiddags. Och till slut blev det ju en lyckad dag på jobbet.

- I den första perioden är det väldigt lojt från vår sida. Det är bara en mental grej. Vi tar inte arbetet och är överkonstruktiva, säger Jahr.

Bättre i inledningen av den andra perioden, men efter Lindlövens kvittering till 1-1 gick man ner sig igen. I den tredje perioden var det sedan bara ett lag på banan. Vimmerby vann skotten med 18-5 och gjorde också fyra mål (samtliga under de sista nio minuterna).

- Då sköljer vi över dem. I den sista pausen sa vi att vi skulle åka mer skridskor och vara mer noggranna. Jag tycker inte det var något snack om saken, säger VH-tränaren.

Kollegan i Lindlöven, Jussi Salo, var inte helt överens med Tobias Jahr.

- På det stora hela tycker jag att det var en jämn match. Efter Vimmerbys 1-2-mål i den tredje perioden börjar vi slarva. Vi blir stressade och tänker bara framåt.

Efter matchen kunde Vimmerbys tränare Tobias Jahr lämna lugnande besked om centern Mattias Wigley, som klev av isen i slutet av den första perioden.
- Han bet sig rejält i tungan, så han har varit på sjukhuset. Det är ett rejält sår, som inte gick att sy, men förhoppningsvis ska det lösa sig, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!