Jakob Karlsson i kontakt med IK Oskarshamn

Efter att ha hamnat utanför allsvenska Panterns lag ser sig VH-bördige centern Jakob Karlsson om efter en annan klubb. I Vimmerby är förhoppningarna stora att han ska återvända till Allettan-klubben, men nu verkar det vara IK Oskarshamn som ligger närmast till hands. - Jag ska få besked av en allsvensk klubb inom ett par timmar, berättar Jakob.

Jakob Karlsson.

Jakob Karlsson.

Foto:

Ishockey2017-01-16 09:50
Häromdagen blev det officiellt att före detta Vimmerby Hockey-kaptenen Jakob Karlsson är fri att lämna allsvenska Pantern, där han har hamnat i frysboxen och nu ses som femtecenter.
– Man tjänar inte på att göra något annat, svarade Panterns tränare Håkan Åhlund på vår tidnings fråga om klubben kommer släppa Jakob om han själv vill.

Omgående inleddes spekulationerna om att Jakob skulle återvända till Vimmerby, men klubben har inte fått något besked av den 27-årige centern. Anledningen till det är att det i första hand är spel i i allsvenskan som är aktuellt.
– Vi fick förfrågan om Jakob i förra veckan, men tackade nej, berättar Tingsryds klubb- och sportchef Tomas Bergstrand.
– Anledningen till det är att vi för närvarande inte har behov av att ta in några spelare. Det finns helt enkelt inget utrymme för det, berättar han.

I dag uppger källor till vår tidning att det i stället är IK Oskarshamn som ligger närmast till hands. Men även Södertälje har nämnts i sammanhanget, Jakob har representerat både IKO och SSK tidigare. 
Kontakt mellan Oskarshamn och Jakob är tagna, men ingen överenskommelse är nådd – ännu…
– Jag är i kontakt med en allsvensk klubb, men vill inte säga vilken det handlar om. Jag ska få besked av dem nu under måndagsförmiddagen. Blir det inget med dem så lutar allt åt att det blir en återkomst till Vimmerby Hockey och en snabb lösning.
Jakob var inte med på Panterns morgonträning på måndagen.
– Det är ju mer eller mindre klart att jag ska lämna Pantern och tränare Åhlund tyckte att det skulle störa matchförberedelserna om jag var där, berättar Jakob.
– Nu vill jag hitta en lösning för resten av säsongen och det gäller även om jag återvänder till Vimmerby. Nu får det räcka med klubbyten, säger Jakob. 
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!