Jakob Karlsson nobbar Vimmerby Hockey

Efter att ha hamnat utanför allsvenska Panterns lag har VH-bördige centern Jakob Karlsson under en tid sett sig om efter en annan klubb. Vimmerby Hockey har haft förhoppningar om att kunna locka hem Jakob, men i morse avslöjade vår tidning att det istället var allsvenska IK Oskarshamns som låg närmast till hands. I kväll blev det klart.

Allsvenske centern Jakob Karlsson, fostrad i Vimmerby Hockey, lämnar IK Pantern. Men det blir inte spel med moderklubben, utan i går uppges han ha gjort klart med IK Oskarshamn.

Allsvenske centern Jakob Karlsson, fostrad i Vimmerby Hockey, lämnar IK Pantern. Men det blir inte spel med moderklubben, utan i går uppges han ha gjort klart med IK Oskarshamn.

Foto:

Ishockey2017-01-16 18:49

Häromdagen blev det officiellt att före detta Vimmerby Hockey-kaptenen Jakob Karlsson var fri att lämna allsvenska Pantern, där han har hamnat i frysboxen och sågs som femtecenter.
– Man tjänar inte på att göra något annat, svarade Panterns tränare Håkan Åhlund på vår tidnings fråga om klubben kommer släppa Jakob om han själv vill.

När Jakob Karlsson blev tillgänglig på spelarmarknaden inleddes omgående spekulationer om att den 27-årige centern skulle återvända till moderklubben Vimmerby Hockey, men av det blir det nu intet. I dag gjorde nämligen Jakob klart med allsvenska IK Oskarshamn för resten av säsongen.
– En utomordentlig lösning för oss. Jakob är en skarp person, som har etablerat sig på allsvensk nivå de senaste åren – en spelartyp och personlighet som vi saknar i laget, säger IKO-tränaren Fredrik Söderström.
– I stället för att chansa med nån kille som kommer i cowboyboots till Kalmar flygplats, vet vi nu vad vi får, säger han.
IK Oskarshamns ambition är att Jakob ska vara spelklar redan till morgondagens derby mot Västervik.

Den första kontakten mellan klubben och Jakob togs i helgen och i morse nåddes vår tidning av uppgifterna om att en övergång var på gång, vilket vi skrev om i förmiddags.
– Jag är i kontakt med en allsvensk klubb, men vill inte säga vilken det handlar om. Blir det inget med dem så lutar allt åt att det blir en återkomst till Vimmerby Hockey och en snabb lösning, sa Jakob då och fortsatte:
– Nu vill jag hitta en lösning för resten av säsongen och det gäller även om jag återvänder till Vimmerby. Nu får det räcka med klubbyten.
Men i kväll släcktes alltså alla VH-fans drömmar då kontraktet med IK Oskarshamn, som sträcker sig säsongen ut, blev klart.
– Jag är verkligen ledsen om vi rycker undan benen på min gamla polare från hockeygymnasiet, Tobias Jahr, som jag hörde nu är ny i Vimmerbys tränarstab, men den här gången var vi tvungna att tänka på oss själva och det läge vi befinner oss i, säger IKO-tränaren Fredrik Söderström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!