Jämnt när VIK och Västerås gick till övertid

Västerviks IK och Västerås IK ska göra upp med varandra vid tre tillfällen den närmaste tiden. På fredagskvällen avgjordes den första ronden. Den vanns av Västerås med 2-1 efter övertid.

Kellen Jones var såhär nära att ge VIK ledningen i den första perioden.

Ishockey2020-11-06 21:23

Det första målet dröjde nästan halva matchen. Från liten vinkel prickade Victor Öhman in den lilla lucka som fanns mellan före detta VIK-keepern Emil Kruse och dennes vänstra stolpe. Målet föranleddes av en mycket fin passning från Axel Jonsson Fjällby. VIK-spelarna hann dock knappt fira färdigt innan det small igen. Den här gången bakom VIK:s målman Daniel Marmenlind. Tillbaka till likaläge igen – VIK:s ledning varade bara i 15 sekunder.

Spelmässigt var det jämnt där två formstarka lag hade respekt för varandra. Inget lag ville bjuda på ytor eller chanser och 1–1 efter två perioder kändes fullt logiskt.

Under tredje periodens första halva var VIK närmast att ta ledningen. Först visade Gerry Fitzgerald prov på sin fart när han skrinnade ifrån en bortaback. Kruse stoppade dock friläget. Den andra chansen var kanske än bättre. VIK spelade power play och efter att ha spelat bra en ganska lång stund damp pucken ner framför Marcus Davidsson som dock på något sätt sköt pucken utanför.

Med lite mindre än fem minuter kvar visades VIK:s Oskar Pettersson ut i en märklig sekvens. VIK såg ut att klara det numerära underläget men med elva sekunder kvar blev läget dystrare, när Pettersson fick sällskap av Alexander Anderberg i utvisningsbåset. Uppoffrande spel gjorde dock att VIK höll undan och faktiskt kunde gå till anfall under slutminuten av ordinarie tid. Men: övertid krävdes.

Där avgjorde Västerås enda NHL-lån Rasmus Asplund efter 23 sekunder. Bonuspoängen till gästerna.

Matchfakta

Andra perioden: 1–0 (08:53) Victor Öhman (Axel Jonsson Fjällby, Gerry Fitzgerald) 1–1 (09:08) Daniel Öhrn (Viktor Hertzberg)

Skott: (16–7, 10–11, 12–10)

Fjärde perioden: 1–2 (00:23) Rasmus Asplund (Jimmie Jansson, Lucas Zetterberg)

Utvisningar: VIK 3x2 min, Västerås 2x2 min.

Karta: Plivit Arena