Järnkrok poängräddare – Forsling imponerade

Calle Järnkroks kvitteringsmål såg till att Nashville gick vidare till förlängning mot Dallas – och där kunde laget sedan vinna.

Nashvilles center Calle Järnkrok (19) firar med Matt Benning (5) och Luke Kunin (11) efter kvitteringsmålet.

Ishockey2021-03-31 05:35

Dallas såg ut att sätta stopp för Nashvilles segersvit på fem raka segrar. Dallas tog ledningen och med 16 minuter spelade av tredje perioden ledde laget med 2–1.

Då stod Calle Järnkrok rätt, fick pucken efter ett skott som studsat i sargen bakom målet, och kunde peta in kvitteringsmålet. Svensken har därmed gjort mål i två matcher i rad, och spelade dessutom fram till målskytten Roman Josi tidigare under matchen.

Finländare avgjorde

2–2 höll sig ordinarie matchtid ut, och där kunde Nashvilles Eeli Tolvanen se till att avgöra efter en och en halv minuts spel, framspelad av Viktor Arvidsson, och fastställde därmed slutresultatet till 3–2.

Den 21-årige finländaren har fått med sig poäng i sex matcher i rad, den längsta poängsviten av alla rookies i år.

– Jag tycker att laget spelar bra, det är enkelt att bidra. Vi jobbar hårt i kedjan och som lag, och det är en stor anledning till att vi får målchanser, säger Tolvanen vid presskonferensen efter matchen.

Forsling lovordades

Florida bevisade att de kan vinna även utan sin stjärnback Aaron Ekdal, som drabbades av en allvarlig knäskada i bortamötet med Dallas (4–1) tidigare i veckan. I kanadensarens frånvaro, som väntas bli långvarig, var svenske backen Gustav Forsling en av dem som bidrog i 4–1-segern mot Detroit på hemmais.

24-åringen skickade in en puck mot mål och Brett Connolly styrde in den till 3–0 redan efter 12.25 i första perioden.

Den tidigare Linköpingsbacken och Juniorkronorna-stjärnan var en av de mer okända Panthers-spelarna som lovordades av mer rutinerade Connolly, som noterades för sitt 100:e NHL:mål.

– Det är fint att se att killarna höjer sig efter att ha tappat en av nyckelspelare. Killarna tar ansvar och spelar en riktigt bra ishockeymatch, säger kanadensaren till NHL:s webbplats.