Jättebomben: VIK-stjärna klar för allsvensk rival

Kevin Schulze har varit en stabil back för VIK under större delen av säsongen. Men under slutfasen kommer amerikanen inte att finnas med. Schulze har skrivit på för Leksand.

Kevin Schulze lämnar Västervik för Leksand.

Kevin Schulze lämnar Västervik för Leksand.

Foto: DANIEL NESTOR

Ishockey2019-02-08 11:27

Kevin Schulze anslöt till VIK från Wheeling Nailers i ECHL och Wilkes-Barre i AHL inför den här säsongen. Han växte snabbt ut till en kugge som fick stort förtroende.

Schulze har på 41 matcher gjort två mål och 18 assist. Plus/minus-statistiken visar –15.

På sistone har Schulzes speltid emellertid varit begränsad. Förklaringen kanske stavades det som VIK offentliggjorde under fredagsförmiddagen:

Kevin Schulze är klar för Leksand, tabellfemma i hockeyallsvenskan.

– Vi vill tacka Kevin för hans insatser i VIK-tröjan och önskar honom lycka till i framtiden. Med Kevins övergång till Leksand så kommer vi lägga ut ett öga på marknaden igen. Vi har i dagsläget bra konkurrens på backsidan, men det är fortfarande mycket osäkert kring Frisks skadebekymmer, säger VIK:s sportchef Emil Georgsson till klubbens hemsida.

Schulze kommer att göra debut för Leksand i onsdagens dust mot Karlskrona.

Sportchefen Thomas Johansson säger så här till Leksands hemsida om rekryteringen:

– Vi har letat en backförstärkning under en tid för att bredda vår backsida, och är nu väldigt glada att kunna presentera Kevin Schulze från Västervik. I Kevin får vi en back som kommer hjälpa vårt offensiva spel genom bra blick för spelet, och han är en utmärkt skridskoåkare och bra i passningsspelet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!