Jättetalangen sänkte Leksand: "Det går bra nu"

Skellefteå tog en lika välbehövlig som välkommen seger i SHL-mötet borta mot Leksand. Gästerna vann med 2–1 och stor hjälte blev backtalangen Axel Sandin Pellikka med sitt avgörande mål. –Grym laginsats, säger 18-åringen.

Axel Sandin Pellikka sänkte Leksand. Arkivbild.

Axel Sandin Pellikka sänkte Leksand. Arkivbild.

Foto: Johan Löf/TT

Ishockey2023-09-28 21:13

Blott 18 år är han, Axel Sandin Pellikka. Trots det har det varit han som burit Skellefteå under inledningen av årets SHL-säsong.

Borta mot Leksand såg Sandin Pellikka att göra mål på nytt – för tredje matchen i rad.

– Det går bra nu. Grym laginsats. Det hade kunnat gå åt båda hållen men vi steppade upp i tredje och tog hem det, säger han i TV4 Play.

Målet var snyggt. I power play fick han pucken rätt till sig, drog till direkt med ett rappt skott och 2–0 var ett faktum.

Tonåringen, som valdes som 17:e spelare totalt av Detroit Red Wings i NHL-draften, toppar nu backarnas skytteliga i SHL.

Förbi i tabellen

Dessförinnan hade Linus Lindström hunnit hålla sig framme på en retur från Jonathan Pudas och gett sitt Skellefteå ledningen.

– Jag åkte där och hoppades på att pucken skulle studsa utanför kanten men när jag fick den tänkte att det här blir nästan omöjligt. Jag testade och så fick jag in den. Det var riktigt skönt, en skön start, sade målskytten i TV4 Play.

Leksand reducerade genom Oskar Lang men kom inte närmare än så.

Segern innebär att Skellefteå kliver om Leksand i tabellen, upp på en sjundeplats.

Timrå vann överlägset

På övriga håll i landet visade Timrå klass borta mot tabelljumbon Oskarshamn och vann bekvämt med 5–2 efter dubbla mål av fixstjärnan Jonathan Dahlén.

Modo 2–1-slog Rögle där backen August Berg blev oväntad hjälte med dubbla kassar. Växjö besegrade Frölunda (4–1) sedan nyförvärvet Marcus Sylvegård legat bakom det mesta i offensiv väg.

Luleå hade trots tidigt underläge inga problem att hemmaslå HV71 och vann klart med 5–2.

Jämnare var det mellan Färjestad och Linköping i Karlstad där hemmalaget till sist segrade med 3–1.

Örebro–Malmö gick till straffar där bortalaget tog extrapoängen (2–3).

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!