Jesper Fast tvåmålsskytt när Carolina föll

Jesper Fast slog till med säsongens två första mål för sitt nya lag Carolina i nattens NHL-match mot Tampa Bay. Men det räckte inte – Victor Hedman och de andra regerande Stanley Cup-mästarna vann med 4–2.

Carolinas Jesper Fast (till höger) gjorde sina två första mål för säsongen i matchen mot Tampa Bay.

Ishockey2021-02-23 07:09

Inför den här säsongen flyttade Jesper Fast till Carolina, efter sju säsonger i New York Rangers, där den 29-årige forwarden under åren samlade ihop 55 mål. Hittills har det dock varit måltorka för Fast i den nya klubben – tills i natt.

– Självklart vill man vinna när man gör mål, och när man sätter sitt första, säger Fast efter matchen, rapporterar nhl.com

– Jag försöker fokusera på att spela på rätt sätt. Det känns som att jag börjar få till mitt spel så som jag vill ha det, fortsätter han.

Carolina hade en poängsvit på sex raka matcher, bland annat en 4–0-seger över Tampa Bay från i lördags, i ryggen när lagen möttes igen på Carolinas hemmaarena natten mot måndag, svensk tid.

Fast inledde målskyttet

Även denna gång var det Carolina som inledde målskyttet. I sin tolfte match för nya klubben kom Jesper Fast drygt 13 minuter in i den första perioden rätt placerad framför mål och kunde styra in en retur bakom Tampas målvakt Andrej Vasilevskij.

– Jag tycker inte att vi har saknat självförtroende, det var bara det att vi inte hade gjort mål på de här killarna på två matcher i rad, säger Tampa Bays stjärna Victor Hedman efter matchen, rapporterar nhl.com.

– Vi hade några riktigt bra chanser i den första perioden, men vi fick inte in pucken. Alla killarna i laget ska ha mycket kredd för att de fortsatte kämpa, fortsätter han.

Mål av Hedman

De regerande Stanley Cup-mästarna fick utdelning i den andra perioden, när stjärnorna Steven Stamkos och Hedman satte varsitt mål. Den svenske stjärnbacken spelade först fram till kedjekamraten Stamkos 1–1-mål, innan han själv fem minuter senare sköt ett välplacerat skott över axeln på James Reimer i Carolina-målet och fixade sitt fjärde mål för säsongen.

Men Carolina och Jesper Fast gav sig heller inte. Med bara 45 sekunder kvar av den andra perioden kom svensken återigen rätt placerad framför mål och chippade in en retur i powerplay.

Tampa var dock övermäktiga denna kväll och avslutade med ytterligare två mål i den sista perioden. Därmed bröts Carolinas poängsvit på sex matcher. Lagen spelar fyra raka matcher mot varandra och möts på onsdag och torsdag igen.