Jobbig debut för Mitch

På onsdagen gjorde han sin första träning med sin nya klubb. Och en hel del nyfikna ansikten fanns på plats för att få se fjolårets allsvenska skyttekung Mitch Wahl i aktion. – Jag har inte åkt skridskor på över två veckor, så jag är helt slut nu, pustade amerikanen med ett brett leende efter träningen.

”Som gjorda för varandra”. Trots att nyförvärvet Mitch Wahl var helt slut efter första träningspasset med Västerviks IK var han ändå på topphumör när vår tidning träffade honom. Foto: Mikael Kindman

”Som gjorda för varandra”. Trots att nyförvärvet Mitch Wahl var helt slut efter första träningspasset med Västerviks IK var han ändå på topphumör när vår tidning träffade honom. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Ishockey2016-11-17 10:00

Träningspasset var ganska lekfullt och lätt – för de som hade haft match mot Björklöven kvällen innan. Men för den 26–årige amerikanen och för de som inte spelade, eller inte spelade så mycket mot Björklöven; Emil Wahlberg, Dan Pettersson och Calle Krantz blev det däremot en stenhård extra halvtimme.

– Det var jobbigt, men jäkligt kul. Jag har en mycket bra och fräsch känsla redan efter första träningen, det är ett härligt gäng som har kul tillsammans, det märks direkt.

Mitch Wahl berättar att han haft ett mycket bra halvtimmeslångt möte med VIK–tränaren Mattias Karlin före träningen.

”Som gjorda för varandra”

– Han berättade för mig hur laget spelar och vad han förväntar sig av mig. Jag hoppas jag kan bidra med det han vill.

Många blev förvånade när det i går blev klart att fjolårets skyttekung i Hockeyallsvenskan (27 mål på 50 matcher) valde nykomlingen Västervik, när det fanns konkret intresse från klart mer meriterade klubbar i samma serie.

– Västervik är klart underskattat. Laget ligger trots allt trea i tabellen, så jag vet vad jag gjorde när jag skrev på här. Jag tror att Västervik och jag är som gjorda för varandra, säger Wahl.

Relativt goda nyheter

Det finns relativt goda nyheter om den trio som skadade sig mot Björklöven; Joacim Hedblad (sträckning baksida lår), Emil Georgsson (lösa tänder efter en klubba i ansiktet) och Mats Fröshaug (ljumskont).

Ingen verkar bli borta särskilt länge. Hedblad kanske missar en eller ett par veckor medan både Georgsson och Fröshaug lär kunna spela på fredag hemma mot Vita Hästen.

– Det är nog bara en nerv i kläm, jag ska till en kiropraktor i morgon (läs idag), säger Mats Fröshaug.

Conny Strömberg (fot) tränade inte heller, ”men jag ska prova på måndag igen”, och Victor ”26” Öhman var småkrasslig och stod också över träningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!