Jobbig helg för Vimmerby – föll igen

I höstas flöt det mesta på bra för Vimmerby. Det gör det inte längre. Mot Dalen kom den andra förlusten på tre dagar. "Vi är inte lika lyckosamma nu", säger tränaren Staffan Lundh efter 4–1-förlusten.

Dalen vann senast mot Vimmerby och gjorde det igen.

Ishockey2021-12-12 19:22

Mot Karlskrona var Vimmerby blekt i första perioden.

Samma sak nu, två dagar senare i Norrahammar.

– Jag vet faktiskt inte riktigt vad det beror på. Tidigare i höstas var det annars en styrka hos oss, att vi var redo och på hugget i början. Vi får fundera på varför det inte är så nu, säger Staffan Lundh.

Det slarvades betänkligt i uppspelsfasen i Vimmerby och Dalen skapade många lägen för att ta ledningen första 20 minuterna. Då klev Gustav Bågenvik fram och visade återigen vilken duktig målvakt han är.

– Han gör det bra i första. Annars hade det kunnat rinna iväg.

VH var uddlöst framåt och skapade väldigt lite.

I mittperioden fick se en scenförändring. Nu höll Vimmerby i taktpinnen stora delar. Detta trots att Dalen fick möjlighet att spela fem mot fyra när Hugo Enock fick sitta fyra minuter på botbänken. VH var starka i sitt boxplay.

– Andra perioden är betydligt bättre från vår sida. Vi får fart på grejorna, men får ingen utdelning, konstaterar VH-tränaren.

Några mål blev det inte heller den här perioden. Alltså, mållöst efter 40 minuter.

Något som Dalen ändrade på direkt i tredje. Jesper Thörnberg erövrade påpassligt pucken från en VH-back och avslutade säkert i bortre hörnet. 1–0 redan efter 24 sekunders spel.

VH jagade och jagade – och fick också belöning för den jakten. Efter en sargstuds kunde Ludvig Vännström på något sätt lirka in pucken bakom storspelande Oscar Malm i Dalen-målet.

En olycklig VH-utvisning med mindre än fem minuter kvar att spela, kom att förändra läget igen. Jesper Thörnberg visade vilken skarpskytt han är då han i högerposition dundrade in 2–1. Kort senare utnyttjade Kalle Hult ett VH-misstag och kunde fri avgöra med sitt 3–1-mål. I öppen kasse gjorde sedan Adam Hirsch 4–1.

– Jag tycker att vi försöker tugga på, men det är svårt när vi inte kan göra mål, säger Staffan Lundh.

Närmast väntar Nybro. Tankar kring den matchen?

– Först och främst får vi analysera matchen mot Dalen, men det är så att vi måste höja vår prestation.

Dalen-VH: 4–1

Tredje perioden: 1–0 (40.24) Jesper Thörnberg, 1–1 (49.22) Ludvig Vännström (Christian Lindberg, Todd Winder), 2–1 (53.28) Jesper Thörnberg, 3–1 (56.46) Kalle Hult, 4–1 (58.44) Adam Hirsch.

Skott: 33-36

Utvisningar. Dalen: 1x2. VH: 4x2.