Självkritisk Sylvegård: "Tar inte kampen alls"

Efter 6-3-förlusten borta mot Halmstad hade inte VH-tränaren Hampus Sylvegård så svårt att peka på vad som gick snett. ”De första 13 minuterna av oss är alldeles för dåliga. Spelet med puck är under all kritik och vi tar inte kamperna alls”, sa han.

Hampus Sylvegård ryter ifrån efter att VH hamnat i underläge med 2-0 tidigt mot Halmstad.

Hampus Sylvegård ryter ifrån efter att VH hamnat i underläge med 2-0 tidigt mot Halmstad.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2024-04-10 08:00

Ja, det går inte att förneka att det var den där usla starten som fällde VH mot Halmstad. Sylvegård var rejält upprörd i tränårbåset redan när han samlade laget efter 2-0-målet.

– Jag försökte trycka på vad som saknades i det läget. Att vi måste gå in och ta kampen, säger Sylvegård när Sporten träffar honom en halvtimme efter matchens slut.

Skåningen behövde lite extra tid för att samla sina tankar efter den svaga insatsen som kostade ack så viktiga poäng. Och det märktes att han var besviken.

– Ja, det är ju den där dåliga starten som fäller oss. Efter det spelar vi jämnt med Halmstad, säger han med en suck.

Vad var det som gick snett?

– Jag vet inte vad det beror på att vi inte är med från start. Jag får försöka analysera det, men både spelare och vi ledare måste vara självkritiska och inse att det här duger inte.

undefined
Hugo Ollilas 3-1 tände ett visst hopp om en vändning för VH, men det släcktes snabbt.

Sedan ska det sägas att VH hade lite otur också. Vid 3-0 bytte Scott Hector av Robin Christoffersson i målet. VH fick sedan till en snabb reducering, men innan första perioden var över kom istället 4-1. Likadant i tredje när 5-2 kom i power play så replikerade Halmstad blixtsnabbt.

– Ja, det blir ju inte lättare av att vi släpper in mål så fort vi får lite momentum. Det vi kan ta med oss är att vi vann den sista perioden.

En annan tröst i bedrövelsen var att Kristianstad tappade poäng i toppen så VH har fortfarande kontakt inför andra halvan av kvalserien.

– Det är ju bra, men samtidigt känns det nästan ännu mer bittert att vi inte gjorde vårt jobb.

Ny match väntar redan på torsdag. Hemma mot Piteå. Då blir det dubbel chans till revansch. Både för tisdagens nederlag och framförallt den bittra förlusten med 7-1 i Norrland i premiären.

Halmstad-VH 6-3

Första perioden: 1–0 (00.42) Hampus Johansson (Robin Dahse, Victor Gagic), 2–0 (08.14) Alexander Klarin, 3–0 (13.14) Victor Gagic (Alexander Gunnarsson, Tom Johansson), 3–1 (14.18) Hugo Ollila (Jakob Karlsson, Martin Pärna), 4–1 (17.24) Victor Gagic)

Andra perioden: 5–1 (28.13) Oliver Casselsten (Viktor Bernhardtz, William Berg).

Tredje perioden: 5–2 (42.53) Anton Carlsson (Oskar Humble, Hugo Ollila), 6–2 (44.17) Alexander Gunnarsson, 6–3 (50.59) Jakob Heljemo (Adam Petersson och Filiph Åström)

Skott: 26–17

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!