Jobbig tid för VIK–kaptenen

Västerviks IK:s lagkapten Dan Pettersson har haft en jobbig tid. Det har nästan inte blivit något spel överhuvudtaget för honom i Hockeyallsvenskan efter skadan i hemmapremiären mot Almtuna. – Det är tufft att stå vid sidan av, men det har underlättat att det gått så bra för laget, säger han till vår tidning från bussen på väg upp till Mora på tisdagseftermiddagen.

SKADAD KAPTEN. VIK-kaptenen Dan Pettersson har gått skadad ända sedan premiären. I kväll står han återigen bredvid isen när moderklubben Mora IK väntar på bortaplan. Foto: Viktor Allvin

SKADAD KAPTEN. VIK-kaptenen Dan Pettersson har gått skadad ända sedan premiären. I kväll står han återigen bredvid isen när moderklubben Mora IK väntar på bortaplan. Foto: Viktor Allvin

Foto:

Ishockey2016-11-09 07:00

Det var i andra perioden i hemmapremiären det hände. VIK–kaptenen kolliderade med Almtunas Albin Lundin.

Det blev en rejäl smäll. Pettersson landade illa, låg kvar länge och fick till slut ledas av isen utan att kunna stödja på ena benet.

En lång konvalescenstid har följt, men nu, snart två månader senare så har han i alla fall kunnat snöra på sig skridskorna igen och varit med lite lätt på VIK:s träningar den här veckan.

Viktig seger

– Det går åt rätt håll, men det tar tid och jag tar det dag för dag, säger 23–åringen.

Om allt går som det ska så kan han vara tillbaka i matchspel någon gång i december.

– Det har blivit mycket trampande på testcykeln, det är inte världens roligaste men det är i alla fall bättre än inget. Och jag har kunnat stegra träningen mer och mer. Just nu ligger fokus på att få upp styrkan, säger han.

Dan Pettersson menar att segern senast mot Södertälje (2–0) var viktig, inte bara för att man bröt den fem matcher långa förlustsviten.

– Vi har inte spelat dåligt i alla de där fem matcherna, men det var ändå skönt med en seger – mycket med tanke på vad som också hänt vid sidan om den senaste tiden.

Imponerad av Andersson

VIK:s förstecenter är imponerad över hur förre LHC–spelaren Fredric Andersson har ersatt honom i förstalinan.

– Vi hade tur som lyckades få tag på honom, han har gjort det perfekt och det har ju också gjort det lite lättare för mig att stå vid sidan av.

Och stå vid sidan av får Mora IK–produkten göra även mot sin moderklubb i kväll. Senast lagen möttes så vann Västervik på hemmarink med 7–5.

– Det var en konstig match. Vi kom i underläge snabbt med 0–2, och sedan blev det liksom mål i nästan varje anfall kändes det som. Jag räknar med en betydligt målsnålare tillställning den här gången.

Måste få ner tempot

 Det gäller för Västervik att få ner tempot. Skridskostarka Mora vill gärna ha en böljande matchbild.

– Vi måste vara tighta i defensiven, spela smart och ta matchen dit vi vill, menar Pettersson.

Västervik ligger just nu på fjärde plats i tabellen med 29 poäng, Mora återfinns just bakom med 26.

Förutom Dan Pettersson så saknar VIK också Victor ”26” Öhman (hjärnskakning) och Conny Strömberg (fot).

– Vi har bara elva forwards, så vi kommer att spela med tre centrar och fyra ytterforwardspar. Vem som vaktar målet har vi inte bestämt, säger tränaren Mattias Karlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!