John ligger bakom Brynäs starka publikstöd i Linköping

På lördag intas centrala Linköping av cirka 300 Brynässupportrar. "Vi ska försöka att hjälpa laget till seger mot LHC. Det blir säsongens största supportersamling", säger initiativtagaren John Karlsson.

För två år sedan arrangerades det en supportersamling i Linköping. Då kom det 175 personer. På lördag lär det bli rekord.

För två år sedan arrangerades det en supportersamling i Linköping. Då kom det 175 personer. På lördag lär det bli rekord.

Foto:

Ishockey2016-02-25 10:49


Sedan i höstas har Kisabördige John Karlsson en populär fotbollsblogg på vimmerbytidning.se.

John har även ett stort hockeyintresse. I synnerhet följer han sitt favoritlag Brynäs IF.

På lördag får Brynäs ett ovanligt starkt publikstöd i bortamatchen mot Linköping. Mycket tack vare John Karlsson.

- Eftersom jag bor i Linköping har jag fixat så att det blir en pubsamling inne i stan före matchen. Jag har bokat undervåningen på New York Legends. Där finns det plats för cirka 500 personer.

Hur många supportrar blir ni?
- Jag räknar med att vi blir uppåt 300 personer på pubsamlingen. Intresset har varit oerhört stort de senaste veckorna. Jag har pratat med supportrar från nästan hela landet. Bland annat kommer det ett gäng från Östersund (75 mil enkel resa) bara för att det händer något extra innan matchen. De officiella supporterföreningarna i Gävle och Stockholm kommer också med ett par bussar.

Festen inne på New York Legends drar igång redan 13.00. Klockan 17.15 är det gemensam marsch till Saab Arena.

- Sedan drar matchen igång halv sju. Det blir mäktigt. Nästan alla 300 ståplatsbiljetter till bortasektionen är slutsålda. I nuläget finns det bara ett 20-tal biljetter kvar. Har man inte någon biljett än kan man höra av sig till mig, säger John Karlsson.

Har det varit mycket att tänka på inför samlingen?
- Det har varit en hel del kontakter med LHC, Brynäs olika supporterföreningar och supporterpolisen för att allt ska fungera. Men det är bara kul. Historiskt sett brukar Brynäs ha det svårt i Linköping.Därför känns det bra att vi supportrar gör vad vi kan för att stötta laget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!